IMG_0893You know you’re a runner when… Je zelf vind dat je er een bent. Er zijn geen regels waar je aan moet voldoen om jezelf een hardloper te mogen noemen. Nou, eigenlijk maar 1, je moet natuurlijk wel hardlopen. Snel of juist langzaam, grote afstanden of juist minder grote afstanden, het maakt niet uit, zolang je hardloopt ben je een hardloper. Dit artikel is er dus eigenlijk een met een hele dikke knipoog, maar ik weet zeker dat er voor zowel de beginnende loper als de gevorderde loper uitspraken zitten die herkenbaar zijn. Lees je mee?!

IMG_0875

<-En dat gebeurt regelmatig! Als ik aan tafel zit zie ik regelmatig hardlopers voorbij komen, ook op dagen dat ik niet “mag” lopen. En negen van de tien keer begint het dan echt te kriebelen om toch te gaan…..

IMG_0878

Want het is namelijk heel erg veel moeite om even de gordijnen opzij te schuiven om “live” te zien wat voor weer het is ;-)->

IMG_0890

<-Gelukkig heb ik erg makkelijk voeten, dus voor de schoenen die ik dagelijks draag hoef ik niet heel erg veel uit te geven. En zo gebeurt het al vrij snel dat mijn hardloopschoenen duurder zijn dan mijn gewone schoenen.

IMG_0891

Tsja….Betalen om te mogen hardlopen op het strand, bijvoorbeeld in Egmond en Zandvoort…Ik ben dus zo gek, hahaha!->

IMG_0892

<-Dat gebeurt me eigenlijk iedere dinsdag op het werk. Op de vraag of ik nog iets gedaan heb in het weekend komt altijd eerst het aantal kilometer dat ik gelopen heb, en dan pas de rest!

IMG_0893

Een kleine anderhalf jaar geleden begon ik met de app “Hardlopen met Evy” aan een avontuur waarvan ik niet had kunnen bedenken waar het zou eindigen. Die vijf kilometer loop ik nu met twee vingers in mijn neus, en ik ben op weg naar de halve marathon in oktober.->

IMG_0894

<-Yep….Regelmatig!

IMG_0899

Niet dat ik me door welk type weer dan ook laat tegenhouden, maar soms ontkom ik er liever aan. Bij heel warm weer sta ik liever een uurtje eerder op om in de koelte te kunnen lopen bijvoorbeeld.->

IMG_0901

<-En dat is zo’n heerlijk gevoel!

IMG_0908

En dat is ook zo. Het enige dat er gebeurt als je gaat hardlopen in de regen is dat je nat wordt. Zit je niet altijd op te wachten, maar wij hardlopers laten ons natuurlijk niet tegen houden door een beetje regen.->

IMG_0911

<-Geldt ook voor hardloopkleding en gadgets, grinnik grinnik

IMG_0918

Voelt echt niet meer als opscheppen, maar ik kan me best voorstellen dat het voor niet hardlopers kan klinken alsof je het wel doet.->

IMG_0924

<-Stom he!? Maar zo werkt het bij mij in ieder geval wel, ik vind het geen probleem om (soms best hoge bedragen) voor een wedstrijd neer te leggen maar denk wel tien keer na bij andere uitgaven of ik die wel zal doen.

IMG_0927

Ik haat rustdagen. Punt.->

IMG_0930

<-Niks fijners dan in het weekend vroeg op te staan, te gaan hardlopen en langzaam de wereld wakker zien (en horen) worden!

IMG_0933

Ik vraag me dan ook altijd af wanneer ik weer kan gaan hardlopen, en niet wanneer mijn lichaam weer beter is->

IMG_0936

<-Even Shazammen dan maar 😉

IMG_0938

 

Hardlopers zijn ook zulke leuke mensen! Die moet je wel willen volgen op social media!->

 

IMG_0943

<-Dat herken je vast wel!

IMG_0947 (1)

 

Maar tijdens het lopen, vooral tijdens een lange duurloop, ben ik dan ook het gevoel voor tijd vaak helemaal kwijt!->

IMG_0950 (1)

<-Maar eigenlijk wordt ik het liefst tijdens het lopen helemaal niet aangesproken 😛

IMG_0961 (1)

Ik loop inderdaad soms “maar” 5 kilometer, en ben me bewust dat die afstand voor sommigen onhaalbaar lijkt. Maar over een tijdje denk jij er net zo over, dat weet ik zeker!->

IMG_0962 (1)

<-Toch is niet iedere korte afstand een makkelijke, maak er maar eens een interval van!

IMG_0963 (1)

Want ook tijdens een weekend weg of een vakantie wordt er natuurlijk gewoon gelopen!->

 

IMG_0964 (1)

<-Wat niet hardlopers niet altijd even leuk vinden trouwens 😉

IMG_0965 (1)

Zet mij in een sportzaak en ik kan me er uren vermaken!->