IMG_2699In deze week, Week 27. 24-7 t/m 10-7, bewees ik mezelf dat ik voor de Dam tot Dam loop niet bang hoef te zijn, en dat die halve marathon ook gewoon haalbaar is. Mijn zelfvertrouwen kreeg vooral op maandag een enorme boost! Deze week had ik ook een bijzondere woensdagavond, die in het teken stond van een kanjer die keihard heeft gewerkt om haar doel te halen. Ik vergaloppeerde me deze week ook flink, overschatte mezelf een klein beetje, met als gevolg dat week 28 rustig op de bank van start ging, in plaats hardlopend…..

IMG_2588Maandag 4-7. Vandaag stond er een lange duurloop op het programma. Lang. Als in Dam tot Dam afstand. Als in “heb ik nog nooit gelopen” afstand. Maar met een halve marathon in het voruitzicht wordt het wel eens wat. En dus ging in om half acht meteen met Sas de deur uit om eens te ondervinden hoe het voelt om zo’n balachelijk lang stuk te gaan hardlopen. Ik moet zeggen dat het me uiteindelijk mee is gevallen. Een compleet verslag kun je hier lezen.

Woensdag 6-7. Normaal gesproken zou ik op woensdag een rondje van 5 km gaan lopen, maar dit ging vandaag niet door. Ik had er wel een hele goede reden voor, vandaag was namelijk de dag dat de oudste dochter van mijn vrienden haar schooldiploma uitgereikt kreeg! Goede reden dus om een training te verplaatsen. Merel, je bent een kanjer, en ik ben heel trots op je prestatie!

IMG_2667Donderdag 7-7. Vandaag maar weer eens een rondje strand gedaan, valt verder niet zo heel veel over te vertellen. Ok, laat ik maar eerlijk zijn. Normaal kruip ik zo snel mogelijk na een training achter mijn computer om er een kort stukje over te schrijven, en dat heb ik nu niet gedaan. En over dat kleine rondje dat ik zo vaak loop, weet ik gewoon niet meer hoe het was en wat er allemaal om me heen gebeurde dat de moeite van het vermelden waard is. Het zal niet meer gebeuren. Beloofd.

IMG_2702Zaterdag 9-7. Wat zal ik eens doen…..Ik kan voor een snelle 5 km gaan, maar ik kan ook een kilometer of tien pakken. Niet meer want maandag staat er 15 km op de planning. Het werd een rondje van 10 km, voor het eerst met mijn nieuwe waterrugzak, en ik ben er nu al heel erg blij mee! Het was wel een heel warm rondje, dus mijn tempo moest wel wat omlaag (en dat voor iemand die al niet zo hard loopt!) Bij kilometer 5 had ik het even moeilijk, op dat punt is het rechtsaf om weer richting huis te gaan, maar hier moest ik om de 10 km te halen rechtsaf. Alles in me schreeuwde om naar huis te gaan, uiteraard heb ik er niet aan gegeven. Onderweg wel wat last gehad van mijn heup, maar door de oefeningen die ik heb lijkt het wel steeds wat minder te worden.

Zondag 10-7. Tijd om maar eens te doen wat mijn trainer kort geleden voor stelde. Wegens toch wel wat tijdgebrek leek het hem een goed idee om hardlopend naar de sportschool te gaan (2,5 km) daar mijn kracht training te doen, en vervolgens weer hardlopend naar huis te gaan. En met mijn nieuwe rugzak, waar ik de waterzak uit kan laten en mijn sportspul in kan meenemen, was dat ineens mogelijk! En zo geschiedde het. In plaats van 20 minuten cardio op de fiets in de sportschool pak ik hiermee 30 minuten cardio, 15 minuten heen en 15 minuten terug. Het was pittig, maar haalbaar. Ik moet op deze manier mijn schema wel weer wat aanpassen, de tien km van zaterdag in combinatie met vandaag is niet handig wanneer ik op maandag een lange duurloop wil gaan doen. Ik voel nu aan mijn lichaam dat het verstandiger is om maandag even thuis te blijven om te herstellen. Heb ik mooi de tijd om eens uit te vogelen hoe ik dit aan ga pakken