IMG_1973Wat een rare week was dat! Vanwege een wedstrijd en een extra dag werken lag mijn hele sport schema door de war. Ik nam afscheid van een held, en liep vervolgens mijn hoofd even lekker leeg. Werkte een dag minder, maar ook een dag meer (verschoof dus eigenlijk mijn werk week) en sloot af met een hekje. Euh…een training van tien kilometer. Blij dat deze week erop zit, maar wil hem toch met jullie delen.

Maandag 6-6. Gisteren lekker in de fikkende zon gelopen in Hoorn, dus vandaag neem ik lekker een rustdag. En dit werd er een waarbij ik niet eens de hele dag aan sporten hoefde te denken! En toen had ik ineens zomaar 2 uur over op de maandag, en die heb ik nuttig besteed door mijn keuken weer eens even flink uit te soppen. De rest van de dag heb ik lekker eens niks nuttigs gedaan. Beetje lezen, beetje bloggen en ’s middags even op mijn leendochter gepast. En toen was zomaar ineens de dag weer voorbij, en maak ik me op voor een moeilijke dag, want morgen is de uitvaart van mijn heldhaftige oom die vorige week veel te jong afscheid van ons moest nemen.

IMG_1905Dinsdag 12-6. Vandaag zou een verdrietige dag worden, mijn oom werd namelijk vandaag gecremeerd. Om half elf gingen Sas en ik de deur uit, en rond een uur of half drie waren we weer thuis. Het was een mooi afscheid, en het was goed zo. Zo als de Traveling Wilbury’s zongen “Well it’s alright, sometimes you gotta be strong” Mooie laatste woorden die mijn oom zelf heeft uitgezocht voor deze plechtigheid, zijn laatste woorden van troost voor de mensen die hem nu moeten missen. Lieve ome Joop, je was een held. Niet meer onder ons, maar voor altijd in mijn hart. Eenmaal thuis moest ik deze gebeurtenis even van me af lopen, ook al was het misschien niet heel verstandig, twee dagen na Hoorn. Dus maakte ik er een kort herstel loopje van nog geen 3 kilometer van die me uiteindelijk toch wel wat opvrolijkte. Met fluitende vogels, geurige bloemen en het zonnetje dat uitbundig scheen was het toch nog wel een fijn rondje.

Zaterdag 11-6. Geen loopje vandaag voor mij, ik moest namelijk werken. Gebeurt niet vaak op zaterdag, maar vandaag dus wel weer een keer. En werken op zaterdag betekent automatisch geen sport en niet lopen, want Sas zit dan de hele dag alleen thuis en dan ga ik niet na het werk ook nog hardlopen.

IMG_1988Zondag 12-6. Vandaag gaan mijn ouders 5 hele weken op vakantie, 5 weken touren door Europa. Ik gun het ze van harte, maar ik vind het maar niks dat ze zo lang weg zijn. Om tien voor half negen stapte ik de deur uit en ging ik hardlopend naar mijn pap en mam om ze uit te zwaaien. Toen ze eenmaal weg waren, ik had er toen net twee kilometer op zitten, ben ik lekker verder gaan lopen want ik wilde vandaag tien kilometer gaan lopen. En die gingen niet makkelijk, kan ik je vertellen. Ik kreeg mijn ademhaling maar niet onder controle, en heb daardoor niet echt lekker gelopen. Gelukkig heb ik evengoed wel kunnen genieten van “mijn” mooie Heerhugowaard, ik heb me niet voor niks zo uitgesloofd 😉 IMG_2025’s Avonds nog even gezellig met Sas uit eten geweest, dat was al weer even geleden. Het was weer gezellig, en dit gaan we weer eens wat vaker doen.