week22.1Week 22, een week met weer eens een wedstrijdje die uiteindelijk meeviel. Een week waarin ik leuke nieuwe mensen ontmoette bij diezelfde wedstrijd. Maar ook een verdrietige week waarin mijn mam haar broer verloor (en ik dus mijn oom) Een week van twee rustige loopjes, en een training minder. Van een bezoek aan de kapper met ultra blonde haartjes als gevolg, en een fietstochtje naar Alkmaar om even lekker te winkelen met Sas.

 

305finalMaandag 30-5. Vandaag ging ik de deur uit voor een loopje zonder doel of opdracht. En zonder afstand, ik wilde ongeveer 5 kilometer lopen maar iets meer kon ook. Dus ging ik om half negen meteen met Sas de deur uit, en belandde uiteindelijk in wijk waar ik een deel van mijn jeugd gewoond heb. Daar liep ik door het park waar ik vele winters geschaatst heb, en langs de basisschool waar ik op heb gezeten. De muurtekening die in 1989 vanwege het 10 jarig bestaan van de school gemaakt is, ik zag mezelf nóg staan tijdens de onthulling, zat nog op de muur. Daarna, gewoon omdat het kan, even een bakkie gedaan bij mijn mam en daarna snel weer op pad omdat ik het anders echt koud zou krijgen. Toen was het nog maar 2 kilometer lopen en was ik al weer thuis. Ik heb zó vreselijk genoten van dit loopje! Dit ga ik echt vaker doen, zonder doel en zonder opdracht gewoon gaanlopen. Een heel verslag van dit loopje kun je trouwens hier lezen

13346672_1019089504826384_1154613017057539407_nWoensdag 1-6. Toch nog een laatste loopje voor Hoorn, ik kon het niet laten. Ook dit zou een lekker rustig rondje worden, na een dag werken en toch wel een wat hogere temperatuur (ik liep eindelijk weer eens lekker in het zonnetje!) leek me dat verstandig. De eerste twee kilometer bleef ik netjes boven de 7 minuten per kilometer, de derde, vierde en laatste kilometer liep ik 6’55”, 6’44” en 6’28” en ik was nu niet helemaal gaar. Kortom, dit is me goed bevallen en ik wil echt vaker flink rustig beginnen en dan versnellen.

 

Zaterdag 6-6. Vandaag sloeg ik een training over, zondag zou ik in Hoorn 10 kilometer lopen en wilde ik niet nog even de dag ervoor hard aan het werk. Zodoende had ik wat tijd over en ben ik lekker naar de kapper geweest. Weer wat tintjes lichter en blij stapte ik de deur uit. ’s Middags even op de fiets naar Alkmaar geweest, zo had ik toch mijn beweging weer gehad voor die dag!

19Zondag 4-6. Vandaag geen training maar een wedstrijd. 10 Kilometer stond er op het programma, en deze liep ik tijdens de Schutz Marathon in Hoorn. Ik had er best een beetje tegenop gezien omdat het behoorlijk warm leek te gaan worden, maar door een lekker verkoelend windje en een aangepast tempo heb ik eigenlijk gewoon heel erg lekker gelopen! Mijn finishtijd? 1.10.03 en daar ben ik dik tevreden mee. Hoe deze race verliep? Ik nodig je uit om dat hier te komen lezen!