VeterdiplomaOndanks de goede hardloopschoenen die je jezelf cadeau hebt gedaan kun je evengoed ongemakken tegenkomen. Gelukkig niet in de vorm van een blessure, want je mooie stappers moeten dat deels voorkomen. Maar misschien heb je wel eens een blauwe teennagel opgelopen, of glijden je schoenen bij je hiel uit. Wist je dat je die ongemakken kunt verhelpen door je schoenen op een bepaalde manier te strikken? Hieronder staan er 4, doe er je voordeel mee!

 

Hoge wreef

IMG_0060Optie 1 gebruik ik zelf altijd omdat ik een vrij hoge wreef heb waardoor na een tijdje mijn schoenen te strak aanvoelen bovenop mijn voet. Rijg je veters kruisend zoals gewoonlijk, maar doe dit niet in het midden van je schoen. IMG_0061Vervolgens rijg je je veters bovenaan je schoen weer kruisend. Omdat je veters nu niet bovenop je voet kruisen zul je minder druk ervaren. En wat is nou dat gekke dingetje aan mijn veters? Nou, klik dan hier maar even.

 

 

Brede voorvoet

IMG_0062Optie 2 kun je gebruiken wanneer je voorvoet breder is en je wilt dat je schoen niet door je veters tegen je voeten aan getrokken worden. Rijg aan het begin van je schoen je veters alleen aan de zijkant en laat ze NIET kruisen. IMG_0063Vervolgens rijg je je veters gewoon kruisend zoals gewoonlijk. Hierdoor wordt er niet aan de zijkant van je schoen “getrokken” door je veters waardoor je voorvoet iets meer ruimte heeft.

 

 

Zwarte teennagels

IMG_0065Optie 3 is tegen zwarte teennagels. Ik heb het zelf gelukkig nog nooit meegemaakt, het schijnt erg vervelend te zijn! Rijg je veter vanaf het gat aan de kant van je grote teen diagonaal naar boven en haal je veter daar door het bovenste gat. IMG_0066Het andere deel van je veter haal je nu zigzaggend naar boven zoals in de foto. Denk er trouwens ook wel om dat je jeagels niet te lang laat, anders heeft het nog weinig nut om je veters op deze manier te rijgen 😉

 

 

Hiel glijdt uit je schoen

IMG_0509En tot slot optie 4, deze heeft de maken met dat laatste gaatje op die gekke plek waarvan jij je waarschijnlijk altijd hebt afgevraagd waar dit voor is. Deze manier van strikken zorgt ervoor dat je hiel niet uit je schoen glijdt. Rijg je IMG_0510veters gekruist tot aan het een na laatste gat. Ga nu recht naar het laatste gat en haal je veter erdoor, er ontstaat nu een soort lusje. Haal de veter van de rechterkant door het lusje van de linkerkant en de veter van de linkerkant door het lusje van de rechterkant. Trek de veters aan en strik zoals je gewend bent.

Ik wilde er eerst niet aan, kon niet geloven dat het anders vastmaken van je veters zo’n groot verschil kunnen maken. Toch loop ik met mijn veters geregen voor een hoge wreef, en sinds dien zitten mijn schoenen echt lekkerder. In dit geval geldt dus: bij twijfel, DOEN! Hoe strik jij je veters?