IMG_0833To wave, or not to wave….. Hardlopers, over het algemeen vind ik het ontzettend leuke en sociale mensen. Maar soms weet ik ook niet zo goed wat ik met ze aan moet. En met soms bedoel ik die momenten dat ik loop en er een in het wild tegenkom. Wat moet je daar nou mee? Steek ik mijn hand op, en voel me soms stiekem een beetje voor schut staan als die begroeting niet beantwoord wordt? Of groet ik gewoon niet, en vraagt die andere loper zich af waarom ik niet groet? Ik weet het niet, ik weet het niet…..


Het is me al een paar keer overkomen, dat ik in mijn enthousiasme een hardloper begroet en er niet gereageerd wordt. Maar andersom gebeurt ongetwijfeld ook, al ben ik me daar dan niet van bewust. En daar zit het hem denk ik in. Als ik namelijk bijvoorbeeld net in een stuk versnelling in een intervaltraining zit, dan let ik alleen maar op waar ik mee bezig ben en alles wat er om me heen gebeurt dringt niet tot me door. Dat zal dan ongetwijfeld ook zo bij andere hardlopers werken, ook zij zijn te geconcentreerd om te zien dat ik ze begroet.

Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de persoon die ik begroet helemaal geen zin heeft om terug te groeten. Is misschien wel even naar buiten gegaan om het hoofd leeg te lopen, zoals wij hardlopers dat altijd zo mooi omschrijven. Het hoofd leegmaken omdat er op het werk iets aan de hand was, of misschien loopt het privé even allemaal niet zo lekker. Even lekker de zinnen verzetten, even helemaal alleen met en voor jezelf bezig zijn, en de buitenwereld kan je dan even gestolen worden. En dus ook die hardloper die je zo nodig moet begroeten. Ik kan het zo opschrijven omdat dit bij mij wel zo werkt, en ik kan me dus voorstellen dat ik hier niet de enige in ben.

Kortom, ik blijf gewoon lekker hardlopers begroeten als ik daar zin in heb, gewoon omdat ik het leuk vind, omdat ik het leuk vind om dat kleine beetje contact onderweg te hebben met mensen die het zelfde doen als waar ik zo gek op ben. Ook als ik geen reactie krijg, er is vast een goede reden dat een begroeting niet beantwoord wordt. Sta ik dan voor schut? IMG_0839Als ik druk zwaaiend heel hard “joehoeoeoe” zou roepen misschien, maar de naar het schijnt typisch Noord Hollandse begroeting, IMG_0831even de wijsvinger omhoog en een knikje, is niet iets waarmee ik mezelf voor schut zet.

En jij? Begroet jij je mede hardlopers? En hoe groet je dan?