To run or not to run, that is the question

To run or not to run, that is the question. Ga ik wel of niet meedoen aan de kwart van Egmond op 8 januari 2017? Het boekje dat ik vanmorgen bij de kringloopwinkel vond tijdens mijn speurtocht naar wat lekker leesvoer bracht me aan het twijfelen. Mijn besluit om daar nooit meer te lopen in zulke omstandigheden, genomen toen ik net over de finish kwam rollen, begon te wankelen bij het zien van de kaft van dit fijne stukje leeswerk. Op weg naar huis bleef ik er maar over nadenken en besloot er een stukje over te schrijven. Misschien dat ik daarmee makkelijker tot een besluit kan komen.

IMG_2876

Zomer. En de zon. En lekker warm.

Terwijl ik dit schrijf is het warm, plakkerig en benauwd, en kan ik me haast niet meer voorstellen hoe het was daar op dat strand. Het afzien, de strijd tegen de elementen én mezelf zijn niet meer dan een verre herinnering. En het feit dat ik niet echt meer weet hoe het voelde, zorgt nu voor twijfel. To run or not to run, that is the question.

En er is nóg een herinnering aan een wedstrijd op het strand die er voor zorgt dat ik wat huiverig ben voor strandevenementen, namelijk Zandvoort. Lopen in het mulle zand en hoog water zorgde er voor dat ik een flinke tijd last heb gehad van mijn knieeën en enkels. Een blessure was het gelukkig niet, maar echt helemaal lekker liep ik de eerste maand na dit evenement niet. De combinatie hoog water en mul zand kunnen wel zórgen dat ik geblesseerd raak, en dat is het laatste dat ik wil. Als ik op internet kijk, dan lijkt het erop dat de kans redelijk aanwezig is dat het geen hoogtij is, maar ik ben geen expert…

 

findstrongTo run or not to run, I know the answer

Soms moet je niet teveel nadenken, soms moet je dingen gewoon doén. De kans dat ik tijdens een training geblesseerd raak is ook altijd aanwezig. Als ik mee doe aan de kwart van Egmond is het ergste dat me kan overkomen dat ik een stuk moet gaan wandelen, daar over dat helse strand. Maar als ik eerlijk ben, dan is dat eigenlijk helemaal niet zo erg, want inmiddels vind ik bij zulke zware evenementen het meedoen en genieten belangrijker dan een mooie tijd. Dus eigenlijk weet ik het antwoord op mijn eigen vraag of ik wel of niet mee ga doen aan de kwart van Egmond wel….