Time for changeIt is time for change. Je hebt het misschien al gemerkt, het is wat stil van mijn kant. Plaatste ik vorig jaar nog 3 keer per week een artikel op mijn blog, en was ik behoorlijk actief op Instagram, ben ik nu stilletjes op het net. En als ik nou heel eerlijk ben vind ik dat eigenlijk helemaal niet zo erg. De druk is er even af, en ik heb tijd gehad om na te denken over wat ik nu eigenlijk met mijn blog wil.

De laatste tijd kostte het me steeds meer moeite om wekelijks aan die drie artikelen te komen, en echt plezier had ik er dan ook niet meer in. Ik vroeg me wel eens af voor wie ik het nou eigenlijk deed. Toen ik mijn blog net begon deed ik het vooral voor mezelf, ik vind het namelijk echt heel erg leuk om te schrijven. Stiekem begon ik mezelf en mijn blog steeds meer te vergelijken met bloggers die vele malen meer volgers hebben dan ik ooit zal hebben. Maar ook op Instagram keek ik met een schuin oog naar al die leuke en inspirerende mensen die meer mensen bereiken dan ik. En daar ging het mis. Ik heb geen leven waarover ik wekelijks kan of wíl schrijven, maar het ontbreekt het me simpelweg ook aan genoeg tijd om zoveel te blijven schrijven. En dat is eigenlijk ook helemaal niet wat ik wil.

Natuurlijk vind ik het leuk om mensen te bereiken met wat ik allemaal schrijf, en natuurlijk vind ik het leuk als mensen mijn social media en blog bezoeken. Maar is dit nóódzaak om te blijven bloggen? Nee dus. Bloggen doe ik vooral omdat ik het léuk vind, en ik wil mezelf niet meer onder druk zetten door iedere week een x aantal artikelen te plaatsen. En zo heb ik besloten om het over een andere boeg te gooien. Ik ga weer schrijven wanneer ik écht iets met jullie wil delen, schrijven omdat het leuk is. Dat betekent dus dat ik minder vaak iets zal plaatsen, maar wat ik plaats zal ik met liefde en plezier neerkrabbelen.

Natuurlijk hoop ik wel dat je me af en toe gezellig een online bezoekje blijft brengen, zie ik je hier nog eens terug komen?