image

Vorige week heb je hier een  artikel kunnen lezen over diverse manieren om na bijvoorbeeld een ongeval niet ergens terecht te komen zonder dat men weet wie je bent en wie er in geval van nood gebeld moet worden. Vandaag heb ik van SOS International een leuk pakketje mogen ontvangen om uit te proberen. Hiervoor wil ik SOS International hartelijk danken. In het pakketje zat niet alleen de SOS International tag die ik in mijn vorige artikel beschreef, maar ook nog eens een SOS infocard en 18 returntags. Nieuwsgierig als ik was, ben ik er meteen mee aan de slag gegaan.

De SOS info-tag en card hebben beiden een QR code die in de geval van nood ingescanned dient te worden. Deze code verwijst door naar de door jou ingevulde gegevens, je kiest zelf welke gegevens zichtbaar moeten zijn. De QR code in eenvoudig met een meegeleverd klittenband aan je schoen te bevestigen zodat het makkelijk vindbaar is in geval van nood.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Safe ID, waar je naast de aanschaf van het label ook per 2 jaar een bijdrage betaald voor het actief houden van je label, betaal je bij SOS International alléén voor het label. De enige kosten die je dus hebt zijn de aanschafkosten van €9,95.