SonicBoomDat de ene sportarmband het andere niet is, daar ben ik inmiddels ook achter. Sinds twee maanden heb ik een Iphone 6, en heb daarbij een verkeerde aankoop gedaan. Eigenlijk ook meer een noodoplossing want twee dagen na de aanschaf van die telefoon liep ik in Zandvoort, en ik had geen tijd meer om naar Alkmaar te gaan om een goede te kopen en de levertijd bij bestellen was 4 dagen. Ook dat was dus geen optie. Daarom bestelde ik er een op de gok op internet, want vandaag besteld en morgen in huis, wat precies op tijd was. Het was alleen een miskoop, waar ik uit pure krenterigheid toch nog 2 maanden mee heb gelopen.

Tot maandag, toen mocht ik mijn startnummer ophalen voor de Alkmaar Cityrun by Night. By All 4 Running lag hij voor me klaar, en ik kreeg er nog een leuk cadeautje bij, namelijk €5,00 korting bij besteding vanaf €15,00. Hollander als ik ben wilde ik van die korting wel gebruik maken, en dus deed ik mezelf de sportarmband cadeau die ik ook voor mijn Iphone 5 had. De SonicBoom armband van Nathan, de armband van mijn dromen, en blij als een kind liep ik dus de winkel weer uit. Nathan belooft het volgende:

  • Duurzaam textiel voorkomt schuren
  • Grote en heldere touchscreen biedt niet alleen bescherming, maar ook makkelijke toegang tot de Iphone
  • Vochtafvoerende en ademende eigenschappen
  • Reflecterende stof die zichtbaar is tot 366 meter
  • Verstelbare armband

all4running

Ik heb deze SonicBoom gekocht bij All4Running in Alkmaar, de adviesprijs is €29,95. Niet goedkoop, maar ik heb het er absoluut voor over. Als ik de stof van het hoesje vergelijk met de stof van de SonicBoom voor de Iphone 5 dan valt me op dat eigenlijk niks veranderd is. Tijdens het lopen ervaar ik het zelfde gemak als met de armband die ik tot een maand of twee geleden had. Hij zit lekker, knelt niet af, en doordat de stof ademend is loop ik niet met zo’n vieze natte lap om mijn arm zoals met het goedkopere hoesje. De band zelf, die toch van behoorlijk stug materiaal is gemaakt, voelt verrassend goed, ook als je hem een tijdje om hebt. De verstelbaarheid is, zeker in vergelijking met mijn goedkopere hoesje, echt heel makkelijk. Met een hand kun je hem makkelijk even verstellen, joepie! Onderweg moet ik altijd even foto’s maken, en het touchscreen is weer lekker makkelijk toegankelijk. Wat ik wel jammer vind is dat de ronde knop onderaan niet vrij is gelaten, je kunt dus geen toegang krijgen door middel van je duimafdruk. Daar staat wel weer tegenover dat die knop nu wel beschermd is als het wat miezert (zodra het gaat regenen neem ik mijn telefoon altijd in mijn hand of stop hem in mijn mouw om waterschade te voorkomen) De reflecterende stof vind ik persoonlijk niet zo heel veel voorstellen, het is een stofje die wel wat makkelijker licht zou kunnen weerkaatsen, maar niet zoals de reflecterende strepen die op bijvoorbeeld vestjes zitten. Maar dat maakt voor mij niks uit, als ik in het donker loop heb ik een vestje en verlichting om goed op te vallen. En wat ik nou echt, écht een heel groot voordeel vind van de Sonic Boom, is dat de armband er zo uit te trekken is, en je je telefoon mét hoesje gewoon in je hand kunt houden. Zo is je telefoon beschermd, maar hoef je dus niet per se met een band om je arm te lopen, persoonlijk vind ik het op die manier erg prettig lopen als ik een keer vogels ga kijken. Ik neem dan ook lekker de tijd om onderweg mooie foto’s te maken, en heb dus mijn camera zo voor het grijpen! Zo lang als ik loop heb ik dus eigenlijk maar ervaring met twee sportarmbanden. Een merkloze, hiervoor betaalde ik een tientje, en dat was gewoon een tientje teveel, en de SonicBoom van Nathan. En ik denk dat ik dit merk zolang het bestaat zal blijven gebruiken om het simpele feit dat het voor mij alles heeft wat ik zoek.