Rondje OudorpEn dan is het zomaar weer tijd voor een nieuwe editie van Rondje Oudorp,  5 kilometer hardlopen door mijn “achtertuin”, ik hoef namelijk maar een kleine 4 kilometer te fietsen om er te komen. In Oudorp. Met 1 “D”. In Noord Holland duswinkiconVorig jaar in de snik hitte, vandaag was dat wel anders. Toen ik afgelopen maandag mijn startnummer op ging halen bij All4running in Alkmaar, kreeg ik als cadeautje 15% korting, en kocht ik voor deze gelegenheid een lekker kleurig shirt en hoewel het behoorlijk koud was liet me niet kennen en trok evengoed dit fleurige shirt aan. Beetje spijt zou ik daar wel van krijgen…

You’re gonna hear me roar!

Rondje Oudorp 2016Zoals voor iedere wedstrijd ben ik er een dag vantevoren al mee bezig, mijn nagels lak ik altijd in de kleur van mijn outfit, liefst in een of ander thema. Dit keer niet zo moeilijk, oranje en strepen. Dat werden dus tijgerstrepen op mijn nagels, “Cause I am a champion, and you’re gonna hear me ROAR!” Alles wordt ook altijd alvast netjes klaar gelegd zodat ik er op de dag zelf niet over na hoef te denken. Zeker bij grote evenementen als Amsterdam ben ik altijd erg nerveus en ben bang anders dingen te vergeten, dus leg ik het gewoon maar alvast klaar.

Is het nu zomer, of is het nu winter?

IMG_1283Zondag eerst lekker uitgeslapen, en de dag begonnen met een kop koffie op mijn nuchtere maag zodat ik….Ik zal je de details besparen, maar ik hoefde in ieder geval niet bang te zijn dat ik onderweg naar de wc zou moeten. Daarna twee boterhammen pindakaas erin en om kwart over elf stapte ik op de fiets. Nog even getwijfeld of ik mijn zonnebril op moest halen, maar ik heb het niet gedaan. Eenmaal op de fiets had ik er wel een beetje spijt van dat ik mijn sleeves niet mee had genomen, het was namelijk best fris. En nu had ik nog een jas aan! Niks meer aan te doen, dus fietste ik maar door. Rond tien over half twaalf kwam ik aan, en had ik nog de tijd om even mijn tas in te leveren. Nog even in het zonnetje staan, ik voelde me net zo’n koudbloedige die eerst in de zon op moet warmen om te kunnen functioneren! En daar werd ik aangesproken door iemand die, zo vermoed ik, zijn eerste wedstrijd liep. Hij had namelijk dezelfde vraag die ik bij mijn eerste wedstrijd had: “Ik heb mijn startnummer al, maar moet ik me evengoed nog ergens melden” Daar gaf ik uiteraard nog even antwoord op, en vertelde hem ook meteen maar waar hij zijn tas in kon leveren. Leuk, om iemand anders nu eens “wegwijs” te maken!

Kampioeneuh!!!!

Sas haar trainer, Nederlands kampioen hordelopen Robin Korving stond bij de start het een en ander om te roepen, waaronder de mededeling dat we wat later zouden starten omdat het bij de kleding inname behoorlijk druk was en nog niet iedereen zijn spullen kwijt was. IMG_1434Niks aan te doen, maar ik begon het nu inmiddels met mijn mooie nieuwe T-shirtje en in de schaduw toch wel aardig koud te krijgen! Ik was dan ook blij dat om acht minuten over elf het startschot eindelijk klonk. Tweede oordop in, Polar op start, muziek aan en gaan met die banaan. Het terrein af linksaf richting die brug. Die brug waar ik vorig jaar behoorlijk moeite mee had om nog tegenop te komen. Dat kleine stukje liep ik nu met gemak tegenop. Ik snap niet dat ik daar vorig jaar zoveel moeite mee had, het is een heuveltje van niks! Over de brug sloegen we linksaf de wijk in, en net als vorig jaar stonden er nu ook weer gezellig veel Oudorpers langs de weg iedereen aan te moedigen. Dit keer in winterjas, want het was als hardloper al koud, ik denk dat die arme mensen langs de kant het helemaal vreselijk koud moeten hebben gehad. Dus ook nu zeg ik: Wat een helden, die Oudorpers! Hier werd ik ingehaald door A., de vriendin van mijn collega. Competitief als ik ben kon ik dit natuurlijk niet uitstaan, maar kon me gelukkig beheersen om er als een malle achteraan te gaan.

U wilt hier inhalen, mag dat?

Ongeveer halverwege stond er een drinkpost, en ik besloot deze mede vanwege de kou over te slaan. Bang dat dat koude water maagkramp zou veroorzaken. En ik had vanmorgen al genoeg gedronken, dus echt nodig was het niet op die 5 kilometer. Op een gegeven moment kwamen we terecht op een weggetje vak voor we de Oudorper polder in liepen, niet het fijnste wegdek….Kinderkopjes! En dus dook iedereen op het kleine strookje klinkers links van de weg. Ook de mensen die wat minder snel liepen, en dus zat er niks anders op dan die mensen rechts te passeren. Over die kinderkopjes dus. Een vrij onregelmatig oppervlak, dus ik was wel even wat huiverig dat ik mijn enkel zou verzwikken, maar dit gebeurde gelukkig niet. Een stukje verderop zag ik A. lopen, en het leek wel of ik steeds meer in de buurt van haar kwam! Daar kwam mijn competitiedrang weer de kop op steken, ik wilde haar eigenlijk wel heel graag inhalen! Dit lukte me uiteindelijk, en ik kon een grijns dan ook niet onderdrukken (Sorry, A.!) Lang duurde dit echter niet, want blijkbaar kon zij dit ook niet op zich laten zitten en vlak voor de finish stoof ze me alsnog voorbij. Ik baalde er stiekem wel een beetje van, maar kon er inwendig ook wel erg om lachen. Net na de finish trof ik haar en heb ik haar toch gefeliciteerd, en ik vond het erg leuk dat we ons een beetje aan elkaar op hebben kunnen trekken.

Binnen!

IMG_1437Na een kort babbeltje met A. en mijn collega ging ik mijn tas ophalen. Nog even mijn mams een berichtje sturen met een foto en mijn tijd, en toen weer op de fiets terug naar huis. Het was weer een leuk rondje. Het was ook een koud rondje. Het was een rondje waar ik lekker op tijd kon lopen. Een rondje die ik volgend jaar heel graag onder de 30 minuten wil lopen. Ik hou van dit rondje, Rondje Oudorp.

Heb jij ook meegedaan aan Rondje Oudorp? Hoe vond je het?