frontfotoIk heb het al eerder geschreven in een stukje over een sportarmband, ik ben soms een echte Hollander als het gaat om geld uitgeven. Dat is de reden dat ik eigenlijk te lang heb gelopen met mijn gewone zonnebril. Het was me wel best, die bril drukte ik gewoon iedere tien meter weer terug op mijn neus. Niks aan het handje, maar wel aan het neusje. Eigenlijk stoorde ik me er wezenloos aan, maar wilde gewoon geen nieuwe zonnebril kopen. Uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan, bij Bol.com bestelde ik een sportzonnebril van het merk Rivbos.

rivbos sportzonnebril met verwisselbare glazenEerlijkheid gebied me te zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was toen ik de bril uitpakte. Wat me meteen opviel was dat aan de bovenkant van de kunsttof glazen rare gaten zaten waar mijn oog echt diréct naartoe getrokken werden. Het liefst pakte ik hem meteen weer in om hem terug te sturen. Maar tegen mijn dochter zeg ik altijd om niet alleen het uiterlijk te beoordelen, dat gaat op voor personen maar ook zeker voor gebruiksvoorwerpen. En dus besloot ik mijn teleurstelling opzij te zetten en de bril een eerlijke kans te geven.

In de verpakking zit het volgende:rivbos zonnebril

 

Wit montuur, Verschillende “glazen” in de kleuren blauw, geel, blanco, Polaroid en met van die kleurtjes (zal vast een naam voor zijn, ik weet die naam niet), Brillendoekje, Zakje, Brillenkoord, Zakje met vakjes voor de brillenglazen, Brillenkoker

Rivbos belooft een bril waarvan de glazen eenvoudig te verwisselen zijn, en dit klopt ook. In het begin was ik wel wat huiverig, bang om hem meteen al te slopen, maar al snel bleek dat het verrassend eenvoudig te doen was. Aan de binnenkant achter het gekleurde glas zit een soort montuurtje, geen idee waar dat voor dient want de glazen zet je in de witte rand en in het neusgedeelte vast en dus “sloopte” ik meteen dat gekke ding eruit. Toen ik de bril opzette merkte ik meteen al dat deze bril een stuk steviger op mijn hoofd zat dan mijn gewone zonnebril, en nu zat ik nog stil!

IMG_1267Afgelopen zaterdag heb ik een flinke wandeling gemaakt, het was heerlijk weer met een strak blauwe lucht en een fikkende zon. Mooie gelegenheid om mijn bril eens uit te testen. Deze wandeling maakte ik met de Polaroid glazen erin, en die deden wat je ervan mag verwachten. De bril zelf zit echt heel erg lekker, je hebt nauwelijks het idee dat je een bril op hebt. Ook sluit hij boven mijn ogen mooi af zodat je niet alsnog van boven zon in je ogen hebt. Doordat de glazen vrij ver doorlopen naar achteren heb ik ook van de zijkant de zon niet in mijn ogen gehad. Afglijden deed deze bril niet, en achter mijn oren knelt hij niet af. Maandag ochtend heb ik als proef even een heel klein stukje hardgelopen, het is te warm om ver te gaan dus houdt ik het bij twee kilometer. Maar tijdens die 3 kilometer besluit ik dat ik blij ben met deze bril en heb houdt. Ondanks het uiterlijk dat me in de eerste instantie afschrok.

De prijs van deze bril valt me erg mee, voor €35,95 heb je een bril met meerdere soorten glazen. Als ik een goede bril had gekocht met alleen Polaroid was ik meer kwijt geweest. Ik weet het, er zijn goedkopere zonnebrillen, maar eerdere brillen die ik voor minder kocht waren voor mij niet de goede brillen. Deze is dat wel, ik ben er dik tevreden mee.