PLANNEN EN DOELEN ZIJN GEEN GOEDE VOORNEMENS

plannen en doelen Zoals je hier al hebt kunnen lezen, doe ik niet aan goede voornemens. Ze zijn voor mij niet meer dan loze kreten die je in een opwelling uitspreekt. Niet over nagedacht en dus gedoemd te mislukken. Van goede voornemens ben je je, naar mijn mening, ook alleen in die eerste paar dagen van het nieuwe jaar bewust. Als het normale leven na die eerste paar dagen gewoon weer zijn gangetje gaat, worden de goede voornemens weer vergeten en komt er niks van terecht. Doelen daarentegen zijn in mijn ogen weldoordacht. Bij het stellen van doelen ben je meer gericht op resultaten op de lange termijn. Je schrijft ze op, maakt voor jezelf helder wat je gaat ondernemen om die doelen te bereiken. Je maakt plannen om veranderingen teweeg te brengen. En dat is precies wat ik heb gedaan voor het prachtige jaar dat voor me ligt.

MIJN DOELEN EN PLANNEN VOOR 2016

1. In 2016 ga ik verder met mijn gezonde en fitte leven. Anderhalf jaar geleden ging voor mij het roer om en begon ik aan een spannende reis waarvan de eindbestemming onbekend was. Vele malen eerder had ik geprobeerd om af te vallen, en iedere keer weer verviel ik in mijn oude patronen. Het is me gelukt om blijvend mijn levensstijl te veranderen, al is het echt niet altijd makkelijk. Het verhaal achter de drastische ommezwaai kun je hier lezen. Ik hoop aan het eind van 2016 te kunnen zeggen dat ik mijn streefgewicht heb behaald, en anders in ieder geval een lager vetpercentage en meer spieren te hebben. Aan mijn inzet zal het in ieder geval niet liggen!

2. Inmiddels loop ik 15 kilometer en wordt ik steeds een beetje sneller. Dit ga ik in 2016 doorzetten, samen met mijn trainer ga ik werken aan een sterker lichaam dat in staat is om grotere afstanden te lopen, een lichaam dat in staat is om kortere afstanden steeds een stukje sneller te kunnen lopen. Het einddoel van deze trainingen? De halve marathon van Amsterdam op 16 oktober!!!

3. 5 Km loop ik in 00.34.35 en ik ga trainen om deze afstand ónder het half uur te lopen. 10 km loop ik in 01.13.24. Die wordt pittiger, maar mijn doel is om dit onder 01.05.00 te lopen. Uiteraard volgt aan het einde van het jaar weer een overzicht, en zal ik ook tussendoor mijn tijden plaatsen onder “mijn trainingen“

halvevanegmond4. De resultaten van mijn trainingen vieren door weer lekker mee te doen aan leuke wedstrijden, mijn wedstrijdagenda voor dit jaar kun je hier lezen. Even in het kort: 10 januari de kwart van Egmond.14 Februari 10km Groet uit Schoorl. 20 Maart circuitrun Zandvoort. 15 April Cityrun Heerhugowaard. 6 Mei Cityrun by Night Alkmaar. 15 Mei rondje Oudorp. 22 Mei Marikenloop. 4 September Marktstadrun Purmerend. 18 September Dam tot Dam. 16 Oktober de Halve marathon van Amsterdam.

5. Met de app van Evy wil ik samen met mijn dochter gaan lopen met als doel samen de Cityrun by night te lopen. Het lijkt erop dat ze het toch wel leuk vindt om hard te lopen, en het lijkt me geweldig om samen in Alkmaar te gaan lopen!

2016 Wordt een mooi jaar, waarin ik keihard zal werken om de beste versie van mezelf te worden.

Wat zijn jouw doelen voor het komende jaar?