niet zo erg lange duurloopOf het nu heel erg slim was om gisteravond lekker te wijnen en veel te laat naar huis te gaan weet ik niet, maar gezellig was het in ieder geval wel! Dat was weer het jaarlijkse uitje met mijn collega’s en hun partners. Maar ik ben dan dus meteen weer helemaal van de leg, ik lag pas om een uur in bed en was pas om tien uur weer wakker. Zin om te gaan hardlopen had ik totaal niet! En dus deed ik maar wat ik altijd doe als de wil om te gaan me ontbreekt, ik trek mijn hardloopkleding aan, prop gauw een broodje naar binnen en zet het op een lopen

Langngngngzaam

De opdracht voor vandaag was 8km comfortabel, een pace tussen de 8’13” en 8’48”. Mijn hemel, dat viel  nog niet mee! Vriend Polar stond altijd ingesteld op km/u en dat heb ik nu eindelijk maar eens aangepast. In mijn oude loopjes zag ik terug dat ik als ik echt lekker loop, een pace van ongeveer 6’54” heb en dat verschil is best groot kan ik je vertellen. Ik heb de hele weg mezelf terug moeten fluiten, mezelf af moeten remmen. Het schijnt namelijk dat je van langzame loopjes uiteindelijk sneller wordt (ik geloof dat ik dat maar gewoon aan neem, ik zie hier namelijk de logica nog niet van. Binnenkort verschijnt hier een artikel over, ik wil het namelijk wel heel graag begrijpen om het ook te kunnen uitvoeren) Uitendelijk heb ik met een pace van 7’34” mijn rondje van vandaag gelopen.

Barrevoets

Onderweg kwam ik een echte barefootrunner tegen! Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb echt ontzettend veel respect voor deze mensen en zeker nu de straat gewoon koud aan je voeten moet zijn. En flapuit als ik soms ben, zeg ik dit dus ook hardop. Tegen de hardloper in kwestie welteverstaan. Ik geloof dat de goede man er niet zoveel van begreep, het misschien zelfs wel een beetje gek vond dat ik hem nariep “respect voor je blote voeten” Het antwoord dat ik kreeg maakte me wel een beetje aan het lachen, “ik vind het knap dat jij op schoenen kunt lopen!”  Verbaasd en lachend liep ik verder, mezelf verwonderend over hoe verschillend mensen zijn. Ik denk dat als ik op blote pootjes zou gaan rennen ik in no time voor de zoveelste keer geblesseerd zou zijn.

Blij dat ik toch maar weer ben gaan lopen, en de rest van de dag lekker relaxen. Morgen weer een pittige training in de sportschool en woensdag weer een loopje!