nadelen

Voordelen van hardlopen kan ik genoeg noemen, ik heb ze hier voor je neergezet. Het leek me wel leuk om ook eens wat minpunten op te zoeken. Of dat gelukt is lees je hier beneden.

1. Het is zwaar verslavend! Zelfs de eerste keren, toen ik een paar keer 1 minuut hardliep en 2 minuten wandelde ter afwisseling, was ik al verslaafd. Verslaafd aan het goede gevoel dat ik achteraf had, ik had het met mijn veel te zware lijf maar mooi geflikt! En nog steeds ben ik verslaafd. Als ik weer een grens verlegd heb, met tegenzin toch ben gegaan, of een wedstrijd heb gelopen….. Dat gevoel achteraf is met geen pen te beschrijven.

2. Je moet er voor naar buiten. En ja, dan loop je wel eens een nat pak op. Lekker verfrissend, en hoofd ziet er íets minder tomaterig uit…Daarbij spoelt regen de lucht als het ware schoon van stof en pollen waardoor je makkelijker ademhaalt. Lees dit artikel maar eens als je wilt weten of er nu wel of niet meer zuurstof in de lucht zit wanneer het regent.

bib2

3. Er zijn veel te veel leuke hardloop spullen te koop. Schoenen, tights, tops, gadgets, noem maar op. En wij hardlopers lopen er warm voor! Het ene artikel nuttiger dan het andere, maar we hebben het allemaal nodig! Mijn grappigste aanschaf? Bibfix, voor het vastmaken van je startnummer zonder die vervelende “veiligheidsspeldgaatjes” in je shirt.

154. Je moet wedstrijden lopen. Geloof me, als je eenmaal 5 kilometer kunt lopen, dan moet je meedoen aan wedstrijden. Van jezelf natuurlijk welteverstaan. Al is het maar om een keer te proberen, en daar ligt nu net het “probleem” Zodra je eenmaal een keer een wedstrijd hebt gelopen dan…..Zie punt 1.

5. Je bent ineens voor sommige mensen een voorbeeld. Helemaal niet leuk natuurlijk, om over je liefhebberij te moeten praten, of om advies te geven als iemand daar om vraagt.

Wat vind jij nou echt een voor- of nadeel van hardlopen? Ik ben benieuwd!