day zero projectMaak een wandeling waarbij je foto’s maakt, een van de doelen van mijn Day Zero Project. Maandag 7 maart deed ik dit voor de tweede keer, om het simpele feit dat ik niet fit genoeg was om te gaan lopen. Flink verkouden en een akelig hoestje maakten het voor mij even onverstandig om te gaan, maar ik had toch écht geen zin om de hele dag thuis te blijven zitten. Dus ben ik lekker even een stukje gaan wandelen.

Even het nuttige met het aangename verenigen, eerst maar even de zak plastic verpakkingen naar de daarvoor bestemde container brengen (het wordt nog wel eens wat met me!), en daar vandaag dook ik de Middenweg op. Een lange rot weg waar ik vandaag niet zoveel zin in had, en het Park van Luna bood een mooi alternatief. park van lunaIk zou wanneer ik het park uit liep toch ook aan het einde van dat gebed zonder einde uitkomen, alleen dan wel prettiger hebben gelopen. 

Bij Skeef stak ik de Middenweg over en vervolgde mijn weg in het deel van het Park van Luna aan de andere kant van de Middenweg, over de steile brug en langs mijn sportschool. Daarachter ontdekte ik een nieuw deel van dit park, ik was er eerlijk gezegd nog nooit geweest, maar daar kan ik mooi terecht voor een heuveltraining ter voorbereiding op mijn Dam tot Damloop in september. Gek dat je in je eigen woonplaats nog steeds nieuwe dingen ontdekt!

IMG_5287Ik kon wel zien dat de lente nu toch echt steeds dichterbij komt, ik kwam een ekster tegen die druk bezig was met takjes verzamelen voor een nest. Zonnetje erbij, ik wordt daar echt gelukkig van! Nog even door de blubber geploegd, bijna tot mijn enkels in de drek gestaan (yep, mijn wandelschoenen zijn waterdicht!) en aangekomen bij de hoge heuvel waar ik ze wel eens een bootcamp heb zien doen.IMG_5296 Ik wilde nu die heuvel wel eens op, en dat ging makkelijker dan verwacht. Maar ja, what goed up must come down, en dat ging wat lastiger. Het was zo steil, en ik ben best wel een beetje een schijterd, maar het is, onder luid gejoel van een paar kinderen op het schoolplein van de basisschool die daar ligt, gelukt. IMG_5295Nog even een stukje lopen en dan rechtsaf de Oosttangent op, linksaf de wijk in en weer naar huis. Al met al bijna 7 kilometer gewandeld. Als ik thuis was gebleven had ik daar uiteindelijk van gebaald. Wandelen, het is natuurlijk geen hardlopen, maar ik ben toch blij dat ik even lekker naar buiten ben gegaan. bloglovin