Lange duurloop, 22-11-2015

22-11 Zondagochtend, vroeg en koud. Regen op komst en misschien wel winterse neerslag. Ik kijk naar buiten en zie een stralend blauwe lucht, ik geloof niet zo in dat winterse weer. En de kou die op de radio werd genoemd zal ook allemaal wel meevallen, dacht ik eigenwijs. Toen ik beneden kwam, ik woon in een appartement, en de deur uit liep dacht ik meteen al dat het toch kouder was dan ik had verwacht, maar wie “A” zegt moet ook “B” zeggen. Mooi niet dat ik naar boven ging om iets warmers aan te trekken, ik zou het vanzelf wel warmer krijgen. Ik trok de mouwen van mijn longsleeve over mijn handen, vandaag wilde ik wel mijn tijd en afstand registreren, maar er niet mee bezig zijn onderweg. Een rustige 10 kilometer zou het vandaag gaan worden, gemiddeld 7,5 km/u is het tempo wat ik lang vol kan houden en dat kan ik inmiddels op gevoel. Terwijl ik op het fietspad liep zag ik in de verte al een donkere lucht hangen, maar ik zou op een gegeven moment naar rechts afbuigen dus ik dacht dat ik de bui wel zou ontlopen. Niks was minder waar. Natte sneeuw splatterde op me neer, in de berm zag ik hagelstenen liggen die eerder waren gevallen, de winter lijkt er aan te komen! Lopen in de regen, ik vind het heerlijk. En natte sneeuw kan mijn rondje ook fijner maken. Koud was het wel, ik had wel een beetje spijt dat ik mijn jasje niet had aangetrokken, maar het was evengoed wel te doen. Mijn tempo ging eigenlijk ook wel lekker, het voelde goed allemaal. Niet buiten adem, geen zere heupen, mijn trainingen lijken echt zijn vruchten af te werpen. Zelfs de laatste kilometer liep ik nog fris en fruitig! Eenmaal thuis moest ik natuurlijk meteen even mijn gegevens binnenhalen op mijn telefoon, en wat bleek, ik had gewoon 4 minuten van mijn tijd van 2,5 maanden geleden afgelopen! Geen 7,5 km/u maar 8 km/u. Voor een snelle loper zijn dit cijfers die niet zoveel voorstellen, voor mij is het heel wat, ik heb het nog niet eerder meegemaakt dat ik zo veel sneller ben gaan lopen, en het lijkt er dus op dat ook voor mij de tempolopen en intervaltrainingen gaan werken. Leuk om te zien dat er zelfs voor mij snellere tijden haalbaar zijn. Al zal ik nooit tot de snelsten behoren. Evengoed was ik weer even zo trots als een ouwe aap!