Kikkererwten spinazie schotel met kipfilet

Laat ik beginnen met eerlijk opbiechten dat dit recept niet van mijzelf is. Ik zag het een keer voorbij komen bij Koffietijd en omdat ik kikkererwten eigenlijk heel lekker vind maar er tegelijk ook niks mee kan leek het me een goed idee om dit een keer te maken. En ik kan je verklappen dat dit hier thuis vaker op het menu komt te staan! En met het maken van dit recept kan ik meteen 1/5 van een van mijn Day Zero doelen afstrepen!

Goed, wat heb je allemaal nodig?

koken1500 gr, kipfilets
1/2 l. kippenbouillon
2 theel. rode currypoeder
2 eetl. zwarte bonensaus
2 eetl sojasaus
600 gram verse spinazie
600 g. Kikkererwten, schoongespoeld en uitgelekt
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, grof gehakt
citroensap van 1 citroen
1/4 theel. texmex kruiden
100 gr. magere kwark
2 eetl. geroosterde pijnboompitten

En nu….aan de slag!

koken3Doe de kippenbouillon in een diepe pan en breng het aan de kook. Snijd ondertussen de kipfilets en pocheer ze 20 minuten in de bouillon, op laag vuur. Haal de kipfilet uit de pan, laat het afkoelen en trek ze uit elkaar. Bewaar de bouillon, daar ga je straks de spinazie in koken. Doe de currypoeder, sojasaus en zwarte bonensaus in een kom goed door elkaar. Leg de kipfilet erin en laat dit een half uurtje marineren. Doe wat olie in een koekenpan en roerbak de kipfilet hierin tot het bruin en knapperig is. Doe in een andere bakpan wat olie, en fruit hierin de ui en knoflook tot ze glazig zijn. koken41Doe nu de kikkererwten en de tex mex kruiden bij het ui/knoflookmengsel en bak het een minuut of 3 mee. Was de spinazie en kook deze in de kippenbouillon tot het geslonken is, laat het dan goed uitlekken in een vergiet. Doe de spinazie bij de kikkererwten, roer de kwark erdoor en knijp het sap uit een citroen boven de pan. Roer het goed door en voeg eventueel naar smaak zout en peper toe. Verdeel nu de groenten over borden, strooi er de pijboompitjes overheen en als laatste de kip eroverheen. Garneer het geheel met een partje citroen. Eet smakelijk!

Ik zou het leuk vinden als je terug komt om te vertellen hoe het heeft gesmaakt!