IMG_1132Zaterdag twijfelde ik. Toen ik mijn bed uit kwam en naar buiten keek zag ik dat het heel erg mooi weer was, en omdat ik gisteren een 5km wedstrijd heb gelopen in Alkmaar leek het me een beter idee om niet naar de sportschool te gaan, maar dat wilde ik eigenlijk wel. Uiteindelijk besloot ik om toch verstandig te doen en voor die wandeling te gaan.

Maar eerst wilde ik het telefoontje van Sas even afwachten. Mijn “kleine meisje” ging vandaag voor het eerst zelf met een vriendin naar Amsterdam voor een beauty evenement in de Beurs van Berlage. En je bent een bezorgde moeder of je bent het niet, ik wilde dat ze me zou bellen zodra ze er binnen was. Rond kwart voor elf kreeg ik het “verlossende telefoontje” en kon ik de deur uit. Eerst even langs Appie voor een broodje, een fruitje, sportdrank en water, en gaan met die mango (want ik had vandaag geen trek in banaan)

IMG_1175Te beginnen met die rottige Middenweg. Verstand op nul en blik op oneindig, en voor ik het wist mocht ik het park van Luna in. Voor mijn Day Zero Project zou ik tijdens deze wandeling foto’s maken, en dus deed ik dat meteen. Met madeliefjes op de voorgrond, ik heb nog even met de gedachte gespeeld om een bloemenketting te maken, maar dat ben ik vergeten. Die gedachte kwam in me op omdat ik me terwijl ik daar liep zo blij als een kind voelde door de mooie omgeving. Na een tijdje gelopen te hebben kwam ik in een deel van het park waar ik nog niet eerder ben geweest, serieus mijn woonplaats heeft hele mooie plekjes! Boven aan de dijk nog even de kap van de molen gedraaid zien worden, en toen weer verder.

IMG_1177Over de Huygendijk, ik was even vergeten wat een lang stuk dat is! Tot aan Molendijk was het nog een kleine 4 kilometer, waar ik ondanks het toch wel drukke verkeer toch van genoten heb. In de weilanden stikte het van de broedende vogels die het niet leuk leken te vinden dat ik daar liep. Druk kwetterend en sommige zelfs met me meevliegend lieten ze me duidelijk merken dat ze toch liever hadden dat ik doorliep. En dat deed ik ook maar. Auto’s rijden daar in twee richtingen, en een aantal namen het niet zo nauw met de veiligheid. Met volle vaart elkaar passerend, en op een smalle weg moet je dan dus bijna de berm in, waar ik liep omdat er op dat stuk dijk geen voetpad is. Ik was dus blij toen ik eindelijk de Huygendijk weer af mocht.

IMG_1178Ik had al een tijdje wat last van mijn linker hiel, daar was een blaar aan het ontstaan. Op de dijk durfde ik vanwege het verkeer mijn sokken en schoenen niet even opnieuw aan te trekken, dus dat deed ik maar zodra ik de weg af was. Wat verder in Molendijk heb ik onder het genot van uitzicht op een Oerhollands koeienweiland mijn croissant en fruit op gepeuzeld en mijn flesje sportdrank verder leeg gedronken. Het leek echt wel even of ik op vakantie was, en na de afgelopen week was het best wel even lekker om nergens aan te hoeven denken. Eenmaal Molendijk uit was het nog even ruim 3 kilometer lopen naar huis, en inmiddels begon ik het ook wel een beetje zat te worden.

IMG_1179Die drie kilometer werden op een gegeven moment echt zwaar, want ik begon wat last van mijn linker heup en rechter bovenbeen te krijgen. Ik heb een heerlijke wandeling gemaakt, en ik heb er echt weer lekker van genoten. Mijn rondje sloot ik uiteindelijk af met een bezoekje aan de bloemist voor een kleinigheid voor mijn lieve mama, het is vandaag immers moederdag!