Jaaroverzicht 2015, deel 1

Ok, I’m in. Het is weer de tijd waarin mensen na gaan denken over het afgelopen jaar. Normaal ben ik niet zo van de hypes, maar deze vind ik stiekem toch wel leuk. Dus kijk ook ik terug in wat het afgelopen jaar me gebracht heeft.

Januari: De maand van mijn eerste loopje

Na wederom uit de running geweest te zijn omdat ik wat aan liep te klooien met hardlopen en weer geblesseerd was geraakt aan mijn achillespezen ging ik op 1 januari opnieuw van start. statistiekenMet nog steeds 20 kilo overgewicht lukte het me maar niet om hard te lopen en blessurevrij te blijven, en dus begon ik aan “Hardlopen met Evy” Jaaroverzicht 2015, deel 1Mijn eerste rondje was 3,88km. Steeds een of twee minuten hardlopen afwisselen met wandelen, gedurende 20 minuten en daarna rustig aan naar huis wandelen. Iedere week een nieuwe les, steeds iets meer hardlopen. Er zijn wel momenten geweest dat ik me kapot schaamde hoor, ik met mijn dikke lijf die iets deed dat op hardlopen moest lijken. Maar ik ging door, het zou me lukken. Januari was ook de maand dat ik bodypump ontdekte. Een uur lang afzien in een groepsles, ik vond het geweldig! Iedere week kwam ik met zware spierpijn thuis, maar wat hád ik dan het gevoel dat ik goed bezig was. Een keer heb ik een poging gedaan om na een uur bodypump ook nog een uur bodycombat te doen. Dat was eenmalig, ik was niet zo weg van combatten en het was ook te zwaar om dit achter elkaar aan te doen.

Februari: Fit, gezond en happy!

De maand dat ik mijn blog begon. Ik wilde al heel lang schrijven, en mijn nieuwe fitte leven leek me een goed moment om ermee te beginnen. De wereld mag weten van hoe ver ik ben gekomen, dat het heel slecht met me ging en dat het toch allemaal nog goed is gekomen. Dat ik bijna 100 kilo woog en het roer om heb gegooid. Het is mij gelukt om blijvend af te vallen door te gaan bewegen, het is mij gelukt om van sporten te gaan houden en gezond eten niet meer als straf te zien. Als ik door mijn verhalen te delen mensen weet te inspireren, al is het er maar 1, dan ben ik een tevreden mens. Iedereen verdient het om gezond te zijn, en ik vind het een eer als ik mensen met mijn verhalen inspireer.

Maart: De maand dat ik de magische 15 kilo grens overschreed

MaartNog nooit ben ik zo veel afgevallen als wat in maart bleek. 15 kilo, voor mij een magische grens. Stel je een grote zak aardappelen voor…..Zie je hem voor je? Voel je hoe zwaar dat weegt? Nou, doe dat nu maar eens x3. Dat is 15 kilo. Tijd om eens stil te staan hoe dat lichamelijk is. Geen pijnlijke onderste regionen meer. Mijn enkels konden mijn gewicht gewoon weer dragen, mijn knieen waren gewoon weer knieen en geen pijnlijke, gloeiende en knarsende scharnieren. Ik was weer in staan om gewoon de trap op te lopen zonder als een hijgend paard boven aan te komen. Ik begon me zelfs gewoon weer mooi te voelen! Die 15 kilo komen nooit meer terug, nu ik weer hoe het zowel lichamelijk als geestelijk voelt om niet zo zwaar te zijn.

April: De maand van mijn eerste wedstrijd!

imageIk kreeg in maart een berichtje van mijn vriendin dat er in april in mijn woonplaats een cityrun werd gehouden. Na wikken en wegen besloot ik me, hoewel ik er op het moment van inschrijven nog niet aan toe was, om me toch aan te melden. Ik had nog 5 weken om 5 km te kunnen lopen, en over zes weken zou de wedstrijd van 6 km zijn. Lang heb ik getwijfeld of ik het wel zou halen, maar ik bleef lekker doortrainen. Meedoen zou ik hoe dan ook. En dat deed ik. Omdat ik mezelf graag uitdaag had ik mezelf de opdracht gegeven om binnen 50 minuten te finishen, en met 44,03 is dat ruimschoots gelukt. Het hele wedstrijd verslag van de Cityrun Heerhugowaard lees je hier. Wat een kick gaf dat, en dezelfde dag heb ik me ingeschreven voor Rondje Oudorp.

Mei: De maand van mijn tweede wedstrijd

rondje6Zoals ik al aangaf, kreeg ik van het lopen van een wedstrijd zo’n kick dat ik me ook maar inschreef voor Rondje Oudorp, 5 km door het gezellige dorp dat bij mij om de hoek ligt. Mijn lieve dochter, mijn vrienden en hun dochters, mijn broer en mijn kleine nichtje waren erbij om me aan te moedigen. Ik had mezelf wederom een doel gesteld, dit keer wilde ik onder de 35 minuten lopen. Tijdens het lopen heb ik dit bijgesteld omdat het echt vreselijk warm was. Hier kun je lezen hoe ik het heb ervaren om in warm weer te lopen, en of het me gelukt is om binnen de 35 minuten te finishen. Ik kan je alvast verklappen dat ik ook na deze run wel high leek, en me meteen weer in schreef voor een volgende, de Marktstadrun in Purmerend. Kun je niet wachten, dan kun je het wedstrijdverslag hier alvast lezen.

Juni: De maand van stilstand én progressie

mhcLekker tegengesteld he?! Ik zal je uitleggen hoe het zit. Mijn gewicht stond in juni een tijdje stil, er ging niks meer vanaf (en godzijdank kwam er ook niks meer bij!) Maar ik ben er nog niet, ik wil graag naar de 65 kilo. En dus nam ik afscheid van mijn oude sportschool, waar ik op eigen houtje toch 18 kilo was afgevallen, en maakte ik de overstap naar My Health Club om onder begeleding de resterende 15 kilo kwijt te raken. Ik stond dus stil, maar ging ook vooruit. juniOok met hardlopen ging het steeds beter, ik liep steeds makkelijker 5 kilometer, en af en toe plakte ik er een kilometertje aan vast. Ook voor mijn laatste wedstrijd had ik me inmiddels ingeschreven, 8 km tijdens de marathon van Amsterdam (ook hiervan heb ik een wedstrijdverslag geschreven, hier vind je hem)

Deel twee van mijn terugblik op 2015 kun je hier lezen!