Wat heb je nodig voor deze heerlijke Indische Spruitjes?

Indische Spruitjes500 gram spruiten, 1 ui in halve ringen gesneden, teen knoflook, theel. Kurkuma, ½ theel. Djinten, 1 theel. Korianderpoeder, 1 theel. Gemberpoeder, ½ eetl. Citroensap, 1 theel. Donkere basterdsuiker, 1 eetl. Ketjap manis, 1 theel. Sambal oelek, 1 eetl. Maizena, 50 gram santen, 1 eetl. Seroendeng, 21/2 dl water, olie.

Wat moet je doen?

Kook de spruiten zoals je gewend bent.

Verhit de olie in je wok en fruit hierin de ui. Pers de knoflook uit en doe dit erbij, samen met alle kruiden. Roer het goed om, en voeg het citroensap, basterdsuiker, ketjap, sambal en water toe en breng het aan de kook. Maak ondertussen een papje van de maizena en 2 eetl. Water en doe dit bij het uien mengsel. Voeg tot slot de santen toe en laat het even koken.

Verdeel de spruiten nu over de borden, schenk de saus er overheen en garneer met de seroendeng.

Selamat makan!