heppie

Het is deze week door drukte weer even puzzelen met trainen, helemaal omdat er zondag weer een wedstrijdje aan zit te komen. Aan het begin van de week besloot ik al dat ik deze week wel zou zien wanneer ik wat doe. Dinsdagmiddag op mijn werk begon het ineens te kriebelen, ik wilde lopen! Dus toen ik thuis kwam, had gegeten en nog even gezellig nagetafeld had met Sas, vroeg ik of ze het erg vond als ik een klein rondje ging lopen. Wat heb ik toch een lieve dochter….

En dus ging ik lekker in mijn korte broek en hemd, want wat wás het lekker warm buiten, om half acht de deur uit. Zoals ik hier een tijdje geleden al eens schreef is het belangrijk om je routes af te wisselen, en dus besloot ik vandaag het rondje Strand van Luna in tegengestelde richting te gaan lopen. En ik wilde nu eindelijk wel eens een negatieve split gaan lopen, dus zou ik nauwkeurig mijn snelheid in de gaten gaan houden.
Ik begon lekker rustig aan, maar al na een kilometer zag ik dat ik toch weer steeds een stukje sneller ging, dus een aantal keren moest ik echt aan de rem trekken. Niet dat ik nou zo snel ga hoor, maar het tempo dat ik liep was voor mijn doen te snel om de tweede helft te kunnen gaan versnellen. En ik moet zeggen dat het me dit keer redelijk gemakkelijk af ging om steeds wat gas terug te moeten nemen.
Eenmaal op de helft mocht ik dus gaan versnellen, en dat deed ik ook. Ik liep toen al op het Strand van Luna, en ik heb daar zo vreselijk genoten! Het was er behoorlijk druk met sporters van allerlei soort. Hardlopers, wandelaars, fietsers, zwemmers en natuurlijk ook waterskiërs. In combinatie met die zomerse geur, drukkende lucht en gezellige geluiden maakte dat dit loopje echt heerlijk werd. Daar komt nog bij dat het me inderdaad een negatieve split heb gelopen. De eerste helft liep ik gemiddeld 8,3 min/km en de tweede helft gemiddeld 9,2 min/km. Missie geslaagd en high van de endorfinen kwam ik weer thuis.