Havermout to goOntbijten moet, ontbijten is belangrijk! Maar hardlopen ook, en werken ook… Volgens mijn nieuwe schema moet ik op woensdag een langzaam loopje van 8 kilometer doen,
maar ik kom dan echt bijna in tijdnood omdat ik kort na mijn loopje al weer op de fiets moet zitten om naar mijn werk te gaan. En mijn ontbijt dan?! Nou, die maak ik de avond ervoor klaar en eet het op mijn werk lekker op. 

 

Wat moet ik er voor in huis hebben?

  • Havermout
  • Fruit
  • Walnoten
  • Rozijnen
  • (Soja) melk. Ik heb zelf de sojamelk helemaal ontdekt, heerlijk!
  • Weckpotje

Staat klaar, en nu?

Havermout to goDoe het fruit onderin het potje. Doe hier twee walnoten die je even kleine maakt overheen. Trek in rozijntjes? Doe die er ook maar bij. Nu gaat de havermout eroverheen en schenk je de (soja) melk erbij. Let op dat je niet de ver doorschenkt, anders loopt het over de rand als je het deksel erop doet. Laat dit een nachtje staan en je hebt een heerlijk, gezond en voedzaam ontbijt.