hardloop quotesIk ben er werkelijk gék op, op quotes, maar ik ben sowieso(dankjewel, Gerline!) erg fan van het geschreven woord. Met geschreven woorden kun je je zo lekker helder uitdrukken, en quotes zijn voor mij korte samenvattingen van wat ik op een bepaald moment voel. Of ik nu boos ben, of blij, als ik even niet weet wat ik met mijn gevoel moet duik ik in mijn quotes lijst op Pinterest. En natuurlijk heb ik ook legio quotes over hardlopen, ik wil er hier een paar met je delen.

 

quotes over hardlopenVooral beginnende hardlopers vragen zich wel eens af of ze zichzelf wel hardloper “mogen” noemen. Ik ook in het begin. Inmiddels ben ik van mening dat als je “rent”, en of dit nu met 5,5 km/u is of met 20 km/u, je 100 meter of een marathon, je een hardloper bent. Jij dus ook, je hoeft niet een bepaald tempo te hebben of een zeker afstand te lopen om een hardloper te zijn!

 

 

IMG_0013

Ik herhaal, 9,97 km is géén 10 km! Echt niet! Het gebeurt me dus regelmatig dat ik hier de straat nog maar een keer op en neer hol om die tien of vijftien kilometer maar vol te krijgen. Zo erg dat een van mijn buren me wel eens lachend vraagt of het weer zover is…Geef maar toe, jij doet het ook!

 

 

IMG_0014

Want ja, hardlopen doe je buiten, hardlopen op de band is namelijk saai, zul je menig hardloper horen zeggen.  En dat betekent dus dat je soms ook gewoon met slecht weer naar buiten “moet”. Het laatste woord schrijf ik expres tussen aanhalingstekens, want ik durf toch wel te zeggen dat de meeste hardlopers regen helemaal niet erg vinden! (Er zit meer zuurstof in de lucht, en het koelt zo lekker af, namelijk) Het antwoord op de vraag wat je doet als het regent kan dan ook niet anders zijn dan “dan wordt je nat”

IMG_0015

Je hebt altijd wel nieuwe hardloopspullen nodig. Zo niet, dan toch. Het zou ook gewoon niet eerlijk zijn om de winkels die voor ons zo hun best doen om leuke spullen op voorraad te hebben ermee te laten zitten! Hardloop gadgets koop je ook niet voor jezelf, nee dit doe je om de locale middenstand en zelfs de gehele Nederlandse economie mee te helpen! Pure weldaad dus 😉

 

snelenlangzaamSLAK

Eerlijk is eerlijk, als ik ingehaald wordt door zoef de haas voel ik me echt een slakje. Maar je kunt het natuurlijk ook omdraaien! Door langzame lopers zien snelle lopers er nóg sneller uit! Graag gedaan!!

 

 

 

IMG_0018

Ik schreef het hierboven al, er is altijd wel iéts dat je “nodig” hebt. Sokken, shirtjes, haarbandjes, verlichting. En “ze” verkopen het tegenwoordig allemaal! Vaak ook nog met een erg leuk prijsje, zodat “ze” zeker weten dat je de verleiding niet kunt weerstaan. Vooral “Liedel” kan er wat van met z’n leuke aanbiedingen. Maar ook H&M, Action, Zalando en Decathlon kunnen er wat van. Als iemand ooit tegen je zegt dat je moet gaan hardlopen omdat het zo’n lekkere goedkope sport is, mag je die persoon van mij héél hard in het gezicht uitlachen!

IMG_0019

Dit blijf ik een mooie vinden, en sloeg heel erg op mij voordat ik begon met sporten. Liever lui dan moe was dit steevast het antwoord op de vraag waarom ik niks aan sport deed. Inmiddels weet ik dat het niet hebben van tijd de grootste larie is die er bestaat. Als ik als alleenstaande moeder die ook nog eens 4 hele dagen werkt het kan, kan ieder ander het ook. Dus, kom van die bank af en beweeg!

 

IMG_0020

Wat dacht jíj dan waar ik het over had?!

Houdt jij ook zo van quotes? En wat is dan je favoriet? Vertel, vertel!

Stichting Semmy halve marathon Amsterdam

Sponsor jij mij voor mijn eerste halve marathon die ik voor Stichting Semmy loop? Klik hier om een donatie te doen.