Eerder schreef ik hier al hoe je je IPhone zo in kunt stellen dat hulpverleners door jou ingestelde noodnummers kunnen bellen zonder je ontgrendelingscode te kennen.  Maar misschien heb je zelf een ander soort telefoon, of heb je zelfs geen telefoon mee. In dat geval wil je natuurlijk ook dat áls jou iets overkomt, hulpverleners het thuisfront kunnen informeren. Op internet kwam ik al snel een flink aantal bedrijven tegen die handige tags verkopen die je bijvoorbeeld aan je schoen kunt bevestigen. De tags die ik het meest interessant vind omschrijf ik hier, al moet ik zeggen dat mijn persoonlijke voorkeur toch wel uit gaat naar de SOS International Infotag,ik heb hem besteld en verwacht hem komende week te kunnen gaan gebruiken. Uiteraard laat ik nog even weten of het is wat ik ervan verwacht.

 SOS INTERNATIONAL INFO TAG

sosopreis Dit bedrijf biedt een RVS tag van 23x23mm, met epoxycoating die je met klittenband of schoenclips kunt bevestigen. Op de tag staat een QR-code die na het inscannen jouw ingevoerde gegevens laat zien. De door jouw ingevoerde items (huisarts, bloedgroep e.d) kunnen ook worden weergegeven in Frans, Duits, Spaans en Engels, en jij kiest wat er getoond moet worden na het inscannen van de code. De prijs van deze tag is €9,95 en er komen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Safe-ID geen kosten bij om de QR-code actief te houden.

ID’S ME

idsmeHoewel ik zelf niet zo snel zou kiezen voor een armband, ik zou zoiets gewoon vergeten om te doen, wil ik hem toch vermelden. Gewoon omdat ze er zo schattig uit zien.  Je kunt kiezen voor de ID’s me mini van 12mm breed voor 5 regels tekst of de ID’s me maxi van 18mm breed voor 6 regels tekst. Je kunt kiezen uit 6 kleuren en je krijgt standaard 5 maten armbandjes geleverd zodat de  juiste maat er altijd bij zit. De ID’s me mini kost €20,75 en de ID’s me maxi kost €22,95.

SOS COIN

soscoinBiedt een rood “muntje” met een diameter van 35mm. Hierop komen de gegevens die je zelf kiest. Je hebt 5 regels en 70 tekens om jouw gegevens te vermelden. Wanwege de rode kleur (en je weet het, mooi rood is niet lelijk…) zal deze tag goed opvallen wat in mijn ogen een groot voordeel is. Makkelijk te bevestigen door je veters door de gaatjes te rijgen.  De prijs van deze tag is €9,95.

ID INSIDE

idinsideBiedt een ID strip die makkelijk te bevestigen is met klittenband. Aan de binnenkant van het klittenband zit een vakje waar je de door jou ingevulde ID kaart inschuift. Deze tag wordt geleverd met twee ID kaarten, een voor gebruik en een reserve. Voordeel van deze tag vind ik dat het een opvallend ding is, met reflectie en daar ben ik gek op. Nadeel vind ik dat het met een zelf ingevulde ID kaart werkt. Ik kan me zo voorstellen dat als je tag nat wordt, de kaart niet meer leesbaar is. De prijs van deze tag is €9,95.

SAFE ID

safeidWat mij betreft de minst aantrekkelijke, omdat je naast de aanschaf van de tag ook moet betalen om de QR-code actief te houden. Je krijgt een kunststof tag die je eenvoudig aan je veters bevestigd door je veters door de oogjes te halen. De prijs van de tag is €4,95 en voor €7,50 is de QR-code dan 2 jaar geldig.

Zorg dat je in het ergste geval niet als John of Jane Doe ergens terecht komt, ik doe het ook niet meer.