FF9Deze Friday Favourites heeft een thema. Een thema waar ik eerder deze week al over schreef, namelijk het lopen van een marathon. Stel je eens voor dat je hardlopend van hartje Amsterdam naar het centrum van Utrecht gaat, dat is de afstand waar we het dan over hebben. Ik moet er niet aan denken. Nou, eigenlijk dus toch wel. Steeds vaker ook. Voordat ik aan dit enorme avontuur ga beginnen, en de voorwaarden die ik zelf stel kun je hier lezen, heb ik informatie nodig. Veel informatie. Ik heb alvast een begin gemaakt, en die links wil ik met je delen in deze nieuwe Friday Favourites #9

Ik heb mezelf nog niet helemaal overtuigd, daar ik best wel een flinke dosis lef voor nodig. Diep in mijn hart weet ik dat ik het wil, maar willen is niet altijd genoeg. 52 Redenen om een marathon te lopen helpen me een beetje bij het nemen van mijn besluit, en misschien jou ook wel?

imageHet lopen van een marathon is een uitputtingsslag voor je lichaam, en naast trainen is het ook heel belangrijk om te weten welke voeding een marathon loper nodig heeft. Op looptijden.nl vond ik hier een mooi stuk over.

Dat je het lopen van een marathon serieus moet nemen lijkt me logisch. Toch vind ik een portie humor ook bij dit onderwerp ook noodzakelijk. Met respect voor Kelly van Run, selfie repeat.

11 Geboden voor de marathon, dit stuk kan ik wel blijven lezen. Hierin staat informatie waarbij ik het gevoel krijg dat ik het ook zou moeten kunnen!

Voor de afwisseling dit grappige filmpje waarvan ik me bewust ben dat het waarschijnlijk echt ongeveer zo zal gaan.

Niet iedereen, ook ik niet, kan zich een persoonlijke trainer veroorloven. Ook ben ik als alleenstaande en werkende moeder niet in de positie dat ik me bij een loopgroep of atletiek vereniging aan kan sluiten. Dus ging ik op zoek naar antwoord op de vraag hoe lang je eigenlijk moet trainen voor een marathon.