IMG_4569
Of het nu in mijn pauze is, of in de reclame van een willekeurig tv programma, ik struin tegenwoordig het internet af naar leuke artikelen. Soms leerzaam, soms grappig, soms allebei. Deze week week deel ik een paar artikelen uit mijn eigen archief die ik leuk vind om nog een keer onder de aandacht te brengen. Friday Favourites #14

In April van dit jaar zat ik in een behoorlijke hardloopdip. Uiteindelijk kwam ik er wel uit, al duurde het even voor dat lukte. Met de volgende tips kom jij er misschien iets sneller uit.

Of je nu lang loopt of juist net begonnen bent, we kennen het allemaal wel. De motivatie om te gaan hardlopen is even ver te zoeken. Soms overkomt het je dat je het gewoon even niet meer ziet zitten en je afvraagt waarom je het eigenlijk allemaal doet. Hoe je hier mee om kunt gaan? Lees maar even verder dan!

Het lijkt wel of de herfst nu echt door zet. Koud, nat en guur en dus niet altijd makkelijk om te gaan hardlopen. Hoewel ik een echte buitenloper ben, gebeurt het mij ook wel eens dat ik me er écht niet toe kan zetten om de straat op te gaan. Om toch te trainen ga ik dan naar de sportschool voor een training op de lopende band. Saai? Ach, je moet er zelf wat van maken, en ik ga je vertellen hoe.

Bijna sloffend loop ik de laatste meters, een beetje krom als een oud vrouwtje met wat pijnlijke heupen. 11 Kilometer heb ik erop zitten, maar het voelt een beetje pijnlijk. Hardlopen kan ik inmiddels, dat weet ik. Maar die houding… die kan echt veel beter. Van mijn trainer heb ik oefeningen voor een betere rompstabiliteit meegekregen, en in combinatie met onderstaande tips heb ik over een tijdje een betere lichaamshouding.

Hardlopen is keihard werken, en waar mensen werken worden fouten gemaakt. Ook wij hardlopers zijn gewoon maar mensen, en maken dus ook fouten. Maar van fouten kun je leren! Misschien herken je ze omdat je zelf loopt, misschien ben je een beginnende hardloper. In dat geval….doe je voordeel met de fouten die ook ik gemaakt heb en hier voor je opgeschreven hebt!

/