IMG_3548Om fit te blijven loop ik hard. Om gezond te blijven let ik zoveel mogelijk op mijn voeding. En om happy te blijven mag ik bijvoorbeeld graag fotograferen. Dat is blijkbaar ook de Fotofabriek opgevallen, want ik kreeg kort geleden een leuke uitnodiging om een fotoboek door hen te laten verzorgen en hier een stukje over te schrijven. Leuk, I’m in!

Hoewel ik gek ben op fotograferen ben ik wat laks in het maken van fotoboeken, het ontbreekt me eenvoudig aan genoeg tijd om hier echt voor te gaan zitten. In het verleden heb ik wel eens een vakantieboek gemaakt bij een ander bedrijf, en die bood zoveel mogelijkheden in de opmaak, dat er enorm veel tijd is gaan zitten in het maken van een mooi boek. Toch vond ik de uitnodiging van www.fotofabriek.nl zo leuk, dat ik er wel tijd voor vrij wilde maken.

 

logo

En dus surfte ik afgelopen week naar www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken en ging aan de gang. Op de website aangekomen zag ik dat er twee opties zijn voor het maken van een boek. Dit kan door een PDF te uploaden, handig wanneer je in bijvoorbeeld Photoshop een creatie hebt gemaakt. Ik koos ervoor om een programma te downloaden en hiermee mijn boek aan te maken. Even installeren en aan de gang!

Wat me in het programma meteen opviel was dat de mogelijkheden voor de opmaak op het eerste oog beperkter waren dat wat ik bij andere aanbieders gewend ben, ik was meteen blij want dit zou me een hoop tijd gaan schelen! Een mooi boek hoeft namelijk geen hele ingewikkelde opmaak te hebben. Wat ik wel jammer vond, was het aanbod in cliparts ( van die leuke kleine versiersels om je boek mee op te leuken) en hier heb ik dan ook geen gebruik van gemaakt. Het plaatsen van teksten ging heel eenvoudig. Stukje schrijven, lettertype uitkiezen, grootte aanpassen en met een klik op de knop stond de tekst erin. Eventueel nog wat schuiven, anders uitlijnen, en klaar ben je.

Uiteindelijk ben ik maar twee avonden bezig geweest met het maken van mijn fotoboek, en dat is heel anders dan het boek dat ik hierboven even noemde. Bevalt me een stuk beter. Bij het doorsturen kreeg ik twee keer een melding dat een foto niet van genoeg kwaliteit was om af te laten drukken, dit vond ik heel prettig omdat ik eerlijk gezegd tijdens het maken niet op let of het teken voor goede kwaliteit op groen staat. Deze waarschuwing kon ik dus echt wel waarderen, en kreeg ik bij andere aanbieders niet (daar moest ik dus tijdens het maken goed op blijven letten dat er geen slechte foto’s in kwamen)

En dan de levertijd. Er werd bij het plaatsen van mijn bestelling aangegeven dat de levertijd ongeveer een week zou zijn. Zeker in deze vakantieperiode, waarin ze het ongetwijfeld heel druk hebben, vind ik dat geen gekke tijd. Ik was dan ook zeer blij verrast dat ik na 5 dagen mijn boek al in de brievenbus vond! Bedankt voor de supersnelle levering www.fotofabriek.nl!

IMG_3551Snel maakte ik mijn pakje open en mijn oog viel meteen op een bijgevoegd briefje, een kwaliteitslabel. Stelt voor sommige mensen misschien niet zoveel voor, maar geeft mij het gevoel dat het maken van mijn boek serieus genomen wordt. En de handgeschreven naam die onderaan het briefje stond maakte me helemaal blij, mijn boek werd blijkbaar door mensenhanden gecontroleerd en niet alleen door machines gejaagd. Het boek zelf is ook absoluut een pracht exemplaar geworden, en ik ben er dus door www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken een aantal dingen geleerd:

  • Een fotoboek maken hoeft helemaal niet lang te duren
  • Een fotoboek maken hoeft helemaal niet veel te kosten (oke, ik heb mijn boek gekregen van de Fotofabriek, maar geloof me, de prijzen zijn helemaal niet gek!)
  • Ook zonder hele uitgebreide opmaak opties wordt je fotoboek prachtig

Kom jij nou net terug van vakantie en wil je meteen een boek maken? Ik kan je Fotofabriek zeker aanraden. En om het je makkelijk te maken geef ik je de links hier meteen even. http://www.fotofabriek.n len www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken