edWeek 17 een week van feest, en een week van verdriet. Een week van vergeten handdoeken, zere knieën, Koningen en Koninginnen, en levens die zomaar ineens eindigen. Een week met een weekend waarin ik me maar weer eens besef dat het leven niet zo vanzelfsprekend is, en dat ik moet genieten van ieder moment. Lees je weer mee?

 

Flashback mondayMaandag 25-4. Vakantieieieie! Maar helaas niet voor mij, en zelf een uurtje langer blijven liggen was me niet gegund….Dochterlief was vergeten haar wekker (Iphone) uit te zetten en daar werd ik om zeven uur wakker van. Nog even op Instagram en Facebook loeren en er dan maar uit. Broodje eten, omkleden en om kwart over acht was ik in de sportschool. Met mijn suffe hoofd alleen vergeten een handdoek mee te nemen, maar die kon ik gelukkig bij de balie lenen, dus ik hoefde niet onverrichter zaken terug naar huis. Mezelf weer lekker helemaal tebarsten gewerkt, mijn benen alleen maar weer een beetje met rust gelaten na mijn loop van gisteren. Ik heb wel gemerkt dat na het lopen mijn linker knie wat meer rust nodig heeft, maar dat een blessure vooralsnog uit blijft. Goed naar mijn lichaam blijven luisteren dus!

IMG_0833 (1)Woensdag 27-4. Koningsdag! Maar dat maakt voor het lopen natuurlijk helemaal niks uit, dat is geen reden om niet te gaan. Wel een reden om niet te hoeven werken en dus wat langer uit te slapen. Om tien over elf ging ik de deur uit voor een fijne, ahum, interval. 5×300 meter versnellen en dit afwisselen met 5×300 meter dribbelen. Ik haat het, ik haat het echt! Maar ik zie toch steeds mijn 5 kilometer tijd iets sneller worden, dus we gaan door. Thuis nog even planks en crunches en het zat er weer op voor vandaag.

Zaterdag 30-4. Om acht uur ging vanmorgen de wekker, hop eruit, broodje pindakaas erin en gaan met die banaan. Meteen maar even de handdoek die ik afgelopen maandag noodgedwongen moest lenen terug gegeven. Vandaag ging het weer beter met mijn knie, en heb ik alle oefeningen kunnen doen. Alleen fietsen had ik écht geen zin in, dus heb ik in plaats van twintig minuten op de fiets diezelfde tijd op de crosstrainer gestaan. Morgen lekker een klein loopje van een kilometer of 5 en maandag nog een keer naar de sportschool. Woensdag ga ik een training overslaan want vrijdag mag ik rennen in Alkmaar bij de Cityrun by Night!

IMG_0984Zondag 1-5. Vandaag zou een herstel rondje moeten worden, 5 kilometer zou ik gaan lopen. Helaas liep het anders, het werd een rondje waarbij ik alleen  maar aan Ed kon denken, de vriend van mijn pap en mam die maar 60 lentes jong mocht worden en dit weekend zomaar ineens uit het leven gerukt werd. Op de dijk in het park van Luna moest ik ineens toch wel heel hard huilen om iets heel stoms. Er staan daar drie grote windmolens en door het ronddraaien ervan moest ik denken aan hoe oneerlijk het is dat het leven gewoon doordraait, net als die drie molens, en dat het leven van Ed zomaar ineens eindigde. En zo werd het herstel loopje dat ik voor vandaag in mijn hoofd had een emotioneel loopje voor Ed.