ma251Maandag 25-1. Vandaag was het weer tijd voor een rondje sportschool. Om half negen gaat Sas de deur uit om naar school te gaan, en dan ga ik meteen mee en fiets de andere kant op naar My Healthclub! Mijn trainer kan trots op me zijn, ik heb vandaag netjes een warming up gedaan; een kwartier de Kilimanjaro beklimmen op de fiets (hoe verzin je het om dit als training in je machine te zetten?!) Daarna meteen maar mijn circuit gedaan, de sideplanks en Swiss planks gaan eindelijk wat beter! 

wo271Woensdag 27-1. Windkracht 7 a 8 met windstoten en keiharde regen. Ik ga morgen wel. Dat is wat ik me vanmorgen bedacht, moest een keer kunnen. Toch bleef ik de hele dag dat belerende stemmetje horen, hij zei dingen als “zie je wel dat je zwak bent en het niet vol kan houden”, “dit is het begin naar je oude leefstijl” en dus heb ik de hele dag dat gevecht in mijn hoofd gehad. Me vs. the Voice. Maar ik heb gewonnen hoor, ik heb de drabber het zwijgen opgelegd door 5 snelle kilometers te lopen, op 8 seconden na een minuut sneller dan mijn snelste 5K. En ja, ik had een stuk  meewind. Maar meewind betekent dat je hem op een gegeven moment ook tegen hebt om weer thuis te komen. 

za301Zaterdag 30-1. Ik ga dus écht niet sporten! Het komt met bakken, wat zeg ik, containers uit de hemel en het waait harder dan in Egmond. Ik ga niet. Maar ik was toch mijn bed al uit om zeven uur….. Ik ben dus toch maar gegaan. Als eerste kwam ik om acht uur de sportschool binnenwandelen, en als eerste zat ik op de fiets om “de wereld rond” te fietsen, vandaag was ik in Afrika. Daarna lekker mijn spulletjes alvast klaargezet voor mijn oefeningen en gaan met die banaan! Nog even een cooling down, ja ook díe doe ik tegenwoordig netjes, en weer naar huis. Bijna windstil en…..dróóg! Morgen eens kijken hoe het met mijn pezen gaat. De afgelopen week voel ik vooral mijn linker achillespees als ik een dag gewerkt heb.

zo311Zondag 31-1. Ik wil zo graag! Het is heerlijk loopweer, maar mijn linker achillespees werkt even niet mee. Echt pijn is het niet, maar ik voel hem af en toe. De afgelopen week had ik dat al een paar keer, en om erger te voorkomen blijf ik vandaag thuis. Ik weet dat mijn pezen altijd gevoelig zullen blijven voor blessures en dus moet ik daar verstandig mee om gaan. Morgen weer lekker krachttraining in de sportschool, als ik morgen mijn pees niet voel ga ik meteen even een klein stukje op de band. En nee, dat is niet saai. Lees hier maar eens!