IMG_1442Week 19. Een week met drukte, startnummers, korting en een nieuw shirt. Een week van zomaar zielsgelukkig zijn na een rondje rennen, en de week waarin ik iets nieuws ontdekte dat ik leuk vind om te doen. Een week waarin ik op de fiets ook wel wat kilometers maakte en de week die ik afsloot met een leuk wedstrijdje. Oja, en de week die begon met 25 graden, en eindigde met maar 6 graden en kans op nachtvorst…..Lees je weer mee?

IMG_1283Maandag 9-5. Vandaag weer een drukke maandag waarbij ik mezelf bijna maar gelukkig niet helemaal voorbij vloog. En op drukke dagen red ik het niet altijd om dan ook nog naar de sportschool te gaan, dus die skipte ik wederom. ’s Middags stapte ik wel weer op de fiets naar Alkmaar om mijn startnummer voor Rondje Oudorp van komende zondag op te halen. Ik kan me haast niet voorstellen dat ik dit kleine stukje vroeger altijd met de bus deed! Om een uur stond ik bij All4running voor de deur, en kon als eerste mijn startnummer in ontvangst nemen. Net als vorige week hadden ze een leuke actie, dit keer 15% korting en dus deed ik mezelf een leuk knal oranje shirt van New Balance cadeau. Nog even naar H&M voor een 3/4 tight, die van vorig jaar is echt veel te groot. Blij stapte ik weer op de fiets naar huis, en zo had ik toch mijn portie beweging voor vandaag weer gehad.

IMG_1353

Dinsdag 10-5. Eigenlijk stond er niks op het programma voor vandaag, maar het begon vanmiddag ineens te kriebelen. Thuis eerst even lekker eten en kletsen met Sas, en daarna even lekker 5 km gelopen. Zwaar genoten op het strand van Luna. Mooie donkere luchten en heel veel sporters tegen gekomen. Hardlopers, vechtsporters, yoga-ers, fietsers, wakeboarders. Zo leuk om iedereen daar bezig te zien!

IMG_1376Donderdag 12-5. Alweer van dat heerlijke weer! Sas heeft nog een paar skeelers waar ze niks meer mee doet, en die heb ik eens even uitgeprobeerd. Ik vond het leuk! Sas liep met me mee voor de nodige support, want vooral in het begin vond ik het toch wel erg spannend. Neem ik haar skeelers, krijgt ze van mij een longboard, lijkt me een eerlijke ruil. Na een half uurtje waren we weer thuis, en toen was ik het ook wel zat, het is wel even andere koek dan hardlopen!

Zaterdag 14-5. Vandaag mijn training op de sportschool maar wat ingekort, want morgen ga ik 5 kilometer lopen in Oudorp. Na 5 minuten roeien begon ik aan mijn kracht circuit, sloeg mijn benen voor deze keer maar over vanwege morgen en stond dus na een heel klein uurtje weer buiten. Gauw naar huis mijn tas even wegzetten, en weer op de fiets naar de kringloopwinkel om weer even wat boeken aan te schaffen. Alles wat ik heb staan heb ik namelijk al uit, en sommige al meerdere malen gelezen. En dat stukje fietsen was toch heen en weer totaal 8 kilometer, en dat waren ongeveer de kilometers die ik normaal gesproken altijd op de sportschool maak, maar vandaag daar dus oversloeg.

IMG_1437Zondag 15-5. Mijn tweede Rondje Oudorp. Vorig jaar liep ik hier mijn tweede wedstrijd ooit, dit rondje was mijn negende wedstrijd. Ik heb lekker gelopen, en was tevreden met mijn tijd van 32’35” Gewoon mijn eigen tempo gelopen, en me het laatste stuk nog op kunnen trekken aan de vriendin van mijn collega die me vlak voor de finish nog even voorbij kwam stuiven. Omdat ik goed van start ging had ik nog wat over om achter haar aan de gaan voor een laatste sprintje. Volgend jaar weer!