Swiss plankMaandag 4-4. Vandaag stond er weer krachttraining op het menu. Om half negen stap ik dan met Sas de deur uit, zij de ene kant op en in de andere kant. Richting sportschool dus. Eerst even 5 minuten roeien met de riemen die ik heb om op te warmen en daarna meteen maar alle plank variaties die op mijn schema staan, dan heb ik het ergste maar weer gehad. Al moet ik zeggen dat het allemaal steeds een beetje makkelijker gaat. Vandaag de jumpsquats en lunges maar even laten zitten, mijn linker knie doet af en toe raar. Ineens doet het dan pijn in mijn knieholte, even aankijken wat er mee gebeuren gaat. 

flashback mondayWoensdag 6-4. Dus…..Heb ik zomaar op woensdag avond uit mijn werk vandaan de tijd om zonder schuldgevoel eerst lekker te gaan lopen, want Sas heeft op woensdagavond training bij AV Hera! Wat een feest! Vandaag ging ik echt voor een interval, en ik zou me hier aan gaan houden, in tegenstelling tot vorige week toen ik er een tempoloop van maakte. Eerst een kilometer inlopen, en daarna zou ik mijn eerste versnelling lopen. Dit keer zou ik niet van lantaarnpaal naar lantaarnpaal gaan lopen, maar ik zou 5×500 meter versnellen en afwisselen met 5×500 meter dribbelen. Tijdens mijn loopje kwam ik er al snel achter dat ik me hiermee vreselijk verrekend had, ik had namelijk bij het uitdenken hiervan geen rekening gehouden met die 5×500 meter dribbel. Hiermee zou ik op een totale afstand komen van 6,5 kilometer en dat was me na een dag werken even te veel. Dus besloot ik 5×300 meter te versnellen en liep ik uiteindelijk totaal 5 kilometer. Door schade en schande wordt je wijzer zeg maar.

IMG_0426Zaterdag 9-4. Vandaag zou ik eigenlijk naar de sportschool, maar die moest ik verzetten omdat ik met Sas hardloopkleding voor haar zou gaan kopen. Dan maar een looptraining, lekker op mijn gemak. Ook dat ging niet door want om kwart over zeven werd ik door mijn mam wakker gebeld dat ik met mijn pap even naar de huisartsenpost moest omdat hij zo’n buikpijn had. Daarvandaan werd hij doorgestuurd naar de SEH, en dus hebben we de hele dag in Alkmaar doorgebracht. Pap en mam in het ziekenhuis, en omdat wij daar toch niks konden doen zijn Sas en ik toch Alkmaar ingegaan voor haar spullen voor atletiek. Bedankt Runnersworld Alkmaar, voor de superservice! Toen we aan het einde van de middag thuis kwamen lag er nog een leuk cadeautje voor me in de brievenbus, mijn startnummer voor de Cityrun Heerhugowaard die ik komende vrijdag met mijn collega’s en de vriendin van een van hen ga lopen. Kreeg wel weer even een deja vu, hier liep ik vorig jaar namelijk mijn eerste wedstrijd ooit!

IMG_0487Zondag 10-4. Ik was lekker optijd wakker, en ben ook lekker optijd de deur uit gegaan voor een kleine 5 kilometer op mijn gemak. Het zonnetje scheen al lekker, maar het was nog wel fris. Vandaag dus met lange tight en longsleeve + mijn zonnebril, waar ik nu toch écht een sportbril voor wil hebben omdat mijn gewone zonnebril constant van mijn neus glijdt. Maar dat terzijde, ik heb lekker 5 kilometer gelopen. Op gevoel, tijd was niet belangrijk. Maar tijd is natuurlijk wel belangrijk, want Son wil iedere training sneller lopen omdat Son vindt dat het altijd beter kan. Dit is écht een puntje waar ik aan moet werken, ik moet echt gaan leren dat hardlopen niet altijd een wedstrijd met mezelf is. Een training is geen wedstrijd. Maar er zit al een kleine verbetering in, de tijd die ik liep heb ik gezien maar niet bij stil gestaan. Ik heb mezelf een pluim gegeven dat ik lekker heb gelopen en heb genoten. Toen snel onder de douche en met een bak koffie voor de buis voor de marathon van Rotterdam.