week10Maandag 14-3. Nou, wederom een poging gedaan om weer in mijn normale sportritme te komen. Sas was vandaag vrij, dus eigenlijk had ik uit kunnen slapen. Om kwart over zeven werd ik wakker en heb vanaf dat moment eigenlijk alleen maar k*tsmoesjes liggen bedenken om maar niet te hoeven gaan. Helaas werden ze door de doorzetter in mij allemaal ongeldig verklaard, en dus stapte ik om half negen op de fiets om door de kou naar de sportschool te gaan.

Daar eenmaal aangekomen ging na 5 minuten opwarmen door een stuk te roeien (bedankt Nick, dit bevalt veel beter!) lekker aan de bak. Lekker ja, want ik bleek fitter dan ik dacht, en het zweet brak me niet meer uit door te kijken naar sporters en machines. Ik deed lekker mijn nieuwe oefeningen, Swiss plank, Swiss crunch, jump lunges, squats en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het ging gewoon lekker, en ik ben heel blij dat die misselijke wallball oefening er uit is! Voldaan ging ik weer naar huis, blij dat de doorzetter vanmorgen wederom gewonnen heeft van de luiaard.

keep-calm-and-taper-on-1-process-s300x350Woensdag 16-3. Deze week loop ik 12 kilometer bij de Circuitrun Zandvoort, en net als andere keren loop ik ook deze week niet op de woensdag ervoor. Niet leuk, maar ik wil zondag echt fris aan de start staan en niet het risico lopen dat ik mezelf nog een snel over de kop loop. Ik voel me altijd meteen weer een zwaargewicht als ik een keer een training oversla. En aangezien ik de afgelopen maanden door griep en verkoudheden best een aantal trainingen heb moeten skippen voel ik me vandaag niet opperbest. Ik besluit om vanaf vandaag per dag een boterham minder te eten en te zien hoe dat gaat. En wonder boven wonder gaat dat eigenlijk heel erg goed! Tussen mijn lunch en late middag boterham eet ik nu wel een extra stuk fruit, anders voel ik me echt zo slap als een vaatdoek, maar het bevalt goed, die boterham minder. 

Zaterdag 19-3. Nog een dag en dan mag ik hollen over het circuit! Vanmorgen al vroeg in de sportschool, mijn lieve papa heeft besloten ook lekker een paar keer per weer te willen gaan sporten en heeft zich ingeschreven. Om half negen had hij een afspraak, en omdat ik het zo sneu vond dat hij er anders helemaal alleen binnen zou lopen ben ik ook vroeg heen gegaan. Vandaag de benen maar lekker met rust gelaten, die moeten morgen hard genoeg werken, en ik was dus al snel klaar. Kon ik mooi nog even regelen dat Sas binnenkort ook mee mag om te sporten én kon ik even een blik werpen op de groepsles bij de SYNRGY360 die sinds kort in de sportschool staat. Ik geloof dat ik volgende week maar eens een poging ga doen om mee te doen.

IMG_3125 (1)Zondag 20-3. Wil ik hier eigenlijk alleen maar vertellen dat ik 12 kilometer Circuitrun Zandvoort heb gedaan, en het complete raceverslag hier te lezen is!