Flashback monday

Afgelopen week helemaal niks aan sport gedaan. Niet hardlopen, en niet naar de sportschool. Na die rotgriep vorige week had ik het echt even nodig om weer op krachten te komen (zoals je hier kunt lezen is het niet verstandig om meteen weer te gaan lopen rennen als je ziek bent geweest) Ik wilde woensdag eigenlijk al, maar dat was te snel.

Donderdag kriebelde het ook al, maar ook toen kon ik mezelf er nog van weerhouden om te gaan. Zaterdag moest ik hard aan de klus dus was er echt even geen gelegenheid, en dus was zondag de eerste dag dat het verantwoord was én het goed uit kwam om te gaan lopen. Mijn training van die dag vindt je hier terug.

Het viel me erg zwaar om een hele week niks te mogen doen! Ik ben dat niet meer gewend, in normale weken sport ik 4 keer! Maar die griep heeft er echt enorm in gehakt, en per dag ziek twee dagen herstel leek me ook helemaal niet zo gek om me aan vast te houden. Maar leuk was dus anders. Mijn grootste angst was dat ik weer zo enorm zwaar zou worden (want dat gebeurt natuurlijk als je twee weken niet sport…) Ook de gedachte “straks kan ik er niks meer van” liet me maar niet los, en dus was ik zónder te bewegen toch helemaal in de ban van bewegen. Ik kan je vertellen, die eerste paar stappen die ik hardlopens aflegde voelden aan alsof ik vlóóg! Zo gelukkig dat ik weer kon en mocht lopen! Helemaal de oude ben ik nog niet, er zit nog steeds een kuchje dat af en toe de kop op steekt, maar ik ga voorzichtig aan mijn trainingen weer lekker hervatten.