Flashback Monday #41Een week die in teken stond van iets groots. Iets dat ik me toen ik net begon met hardlopen nog niet voor kon stellen dat ik dat ooit zou kunnen. Iets dat ik me op het moment dat ik er klaar voor stond ook nog niet helemaal voor kon stellen, mijn eerste halve marathon.

Deze hele week heb ik niks aan sport gedaan, dat leek me de beste manier om er zondag helemaal klaar voor te zijn. Het was niet makkelijk kan ik je vertellen, want de hele week heb ik me verscheurd gevoeld. Aan de ene kant wist ik zeker dat het me zou gaan lukken, aan de andere kant was ik bang dat een week niks doen er voor zou zorgen dat ik na 10 kilometer al zou stranden. Onterecht natuurlijk, deze gedachte, rust is net zo belangrijk als trainen. En trainen had ik de afgelopen maanden genoeg gedaan.

Het was ook wel een rare gewaarwording om ineens zoveel tijd over te hebben, ik realiseerde me deze week wel even hoeveel tijd er eigenlijk inmiddels zit in mijn liefhebberij. De afgelopen weken was ik per week toch al gauw 5 uur per week aan het hardlopen of zat ik in de sportschool. Ik zit nog in dubio hoe ik het de komende 3 maanden aan ga pakken. Maar daar heb ik de week nĂ¡ Amsterdam tijd voor om over na te denken want dan heb ik verplicht rust en ook nog eens vakantie!

IMG_4823Zaterdag was de dag dat ik eindelijk mijn startnummer op mocht halen. Ik had dat ook op de dag zelf kunnen doen, maar ik wilde absoluut geen stress dus reed ik zaterdag even heen en weer. In tegenstelling tot vorig jaar, nam ik dit jaar wel mijn pinpas mee naar de expo. Het ophalen van mijn startnummer ging net zo snel als vorig jaar, en toen mocht ik dus lekker even over de expo. Wat een feest is dat! Eerst even op de foto, en toen eerst maar even naar de stand van Mizuno. De Amsterdam Marathon schoenen van dit merk even gepast, maar ze voelden niet lekker. Te licht en erg weinig steun, en ik besloot dus om mezelf niet te trakteren op deze stappers. Geef mij maar Asics. Allemaal erg leuke dingen gezien, maar uiteindelijk ging ik met alleen een Flipbelt naar huis. Deze wilde ik al een tijd hebben, en nu kreeg ik de kans om er een aan te schaffen.

En dan zondag… Ik ga er hier niet te veel over vertellen, woensdag komt mijn raceverslag online. Het was echt geweldig. De laatste drie kilometer heb ik het echt heel erg zwaar gehad en waren er echt wel momenten dat ik dacht aan opgeven. Of ik hem uitgelopen heb? Ik zou zeggen, kom woensdag even langs om mijn raceverslag te lezen en je zult het weten!