FM39Dat was een rare week. Een week met een voor mij enorme prestatie, maar ook een week waarin ik op advies van andere hardlopers besloot om de laatste twee weken van mijn schema los te laten en rustiger aan te gaan doen. Aan de ene kant voelde ik me topfit, aan de andere kant léék er wel een koudje de kop op te gaan steken.

IMG_4337Maandag 26 september. Vandaag was mijn training een enorme uitdaging. Vorige week tijdens de Dam tot Dam kreeg ik tijdens het lopen te maken met een mentaal dipje en vroeg me toen serieus af hoe ik dan in hemelsnaam 21,1 km zou moeten gaan lopen. Vandaag zag ik als generale repetitie, ik ging de deur uit voor 18(!) kilometer. Het was best pittig, maar te doen. Ik had het vooral op het laatst moeilijk, maar liep hem uit. Trots was ik, en opgelucht. Want als ik er 18 kan, dan kan ik er ook. 21,1. Amsterdam, ik kom er aan!

IMG_4401Donderdag 29 september. 5 km stonden er op het programma, maar ik durfde het niet aan. Ik voelde me anders als anders, en het leek wel of ik een kuchje voelde opkomen. En 2,5 weken voor Amsterdam kon ik dat niet gebruiken. Zo besloot ik om vandaag maar thuis te blijven, en gek genoeg voelde het goed. Maar vrijdag zou ik er 10 moeten lopen! Niet wetend wat ik ermee aan  moest stelde ik mijn vraag op “Ik loop hard” en daar haalde ik uit wat me goed leek. Omdat ik toch op de bank zat, beetje te internetten, schreef ik me meteen maar in voor mijn tweede halve marathon. Op 21 mei loop ik die van Leiden. Ik had me al ingeschreven voor de halve van Egmond, maar omdat ik daar zou moeten lopen met hoog water en mul zand heb ik deze geannuleerd. Die combinatie leverde dit jaar in Zandvoort een hoop ellende op, en het risico op een langdurige blessure wil ik liever niet nemen.

IMG_4407Vrijdag 30 september. In plaats van tien kilometer besloot ik vandaag de helft hiervan te lopen. Op een iets sneller tempo, dat dan weer wel. Ook besloot ik na wat adviezen op “Ik loop hard” gekregen te hebben dat ik mijn tapering periode vroeger laat beginnen dan op mijn schema gaat. Rust is belangrijk, al helemaal omdat er in mijn directe omgeving een aantal mensen ziek zijn en ik niet ook ziek wil worden. De komende trainingen kort ik dus in, en in de sportschool doe ik het ook even rustiger aan, maar ga wel gewoon heen.

IMG_4475Zondag 2 oktober. Vanmorgen ben ik, door de zeikregen, naar de sportschool gegaan om even lekker te zwemmen. Even een half uurtje baantjes trekken, nog even bubbelen en toen weer naar huis voor een super relaxte dag. Op de bank. Met mijn nieuwe sloffen. En een deken. En koffie. En Netflix. Ik heb me kostelijk vermaakt!