Flashback Monday #38Deze week gaat de boeken in als een rustige week. Niet omdat ik geen zin had, in tegendeel! Vooral donderdag stond ik te popelen! Maar omdat ik zondag de Dam tot Dam liep, hield ik 4 dagen rust. Want rust is net zo belangrijk als lopen 😉

Maandag 19 september

Ik werd wakker en merkte dat ik toch wel een beetje stijf was. Even goed stilstaan bij alles wat anders voelde, en al snel trok ik de conclusie dat het gewoon stijfheid na 16,1 kilometer hardlopen in toch wel warm weer was. Eenmaal uit bed en in huis aan het werk werd alles al snel weer wat soepeler. In de loop van de dag schreef ik mijn raceverslag en tijdens het schrijven was ik gewoon zó vreselijk aan het nagenieten! Dit was echt een dag om nooit te vergeten, en weet je? Volgend jaar ga ik in de herhaling en loop hem dan onder de twee uur!

Dinsdag 20 september

groetuitschoorlIk kwam er eigenlijk per ongeluk achter…De inschrijving voor Schoorl was geopend! Dit jaar had ik me ook ingeschreven maar werd ziek en kon dus niet meelopen. Ik had het namelijk echt zwaar te pakken. In 2017 krijg ik een nieuwe kans, en dus schreef ik me in voor de 10 kilometer. Later in de week heb ik nog even getwijfeld of ik hem om zou zetten naar een halve marathon, maar ik laat het toch bij die tien. Vanaf maart wil ik wel een aantal halve marathons gaan doen zodat ik sterker en fitter kan gaan beginnen aan mijn voorbereidingen op de marathon van Rotterdam in 2018

Woensdag 21 september

egmondOok vandaag ontdekte ik per ongeluk iets. Namelijk dat het tijdens de halve van Egmond hoog water zal zijn. Hoog water, en dus mul zand. Net als in Zandvoort dit jaar, waar mijn knieën en enkels het echt zwaar te verduren hebben gehad. Ik heb heel goed nagedacht, en uiteindelijk kon ik maar een juiste keuze maken. Helaas heb ik mijn inschrijving voor deze race moeten annuleren. Hoewel ik hem echt heel graag wil lopen is het voor mijn lichaam echt beter om het niet te doen. Dat mulle zand kan een hoop ellende veroorzaken, en dat heb ik er niet voor over.

Donderdag 22 september

IK-WIL-LOPENNNNNN!!!! Eigenlijk zou ik vandaag 5km rustig lopen, maar ik vind het verstandiger om nog een dagje rust te nemen. Morgen staat er namelijk 10km snel op het programma. Ik had het er moeilijk mee, want ik wilde echt HEUL graag een stukje gaan lopen. Uiteindelijk is het me toch gelukt om binnen te blijven, ik kán het wel 😉

Vrijdag 23 september.

IMG_4284Sas ging vanavond naar Fris (vroeger noemden we dat gewoon kinderdisco ofzoiets, hahaha) en ik zou eindelijk weer een stukje gaan lopen. Maar het is vroeg donker! En daar heb ik een hele mooie oplossing voor aangeschaft, namelijk een (oplaadbaar!) ledvest. Zo kon ik dus gewoon in de avond een langere afstand lopen. Wel door woonwijken, ik ga in het donker niet over het strand, door het park of over de dijk. Dat is me even te afgelegen. Maar ik heb echt heerlijk, wat zeg ik, fantástisch gelopen! Lekker koel, goed verlicht, en ook nog eens een hele mooie tijd. Net onder de een uur tien en net boven mijn snelste tijd op deze afstand. Onderweg nog even nageroepen door wat jongeren “zohooo mevrouw, u bent goed zichtbaar” Leuk om te horen, en fijn om te merken dat ik echt gezien werd want ook fietsers gingen gewoon netjes om me heen omdat ze me blijkbaar goed konden zien. Ik ben er blij mee!

Zondag 25 september.

Gisteravond gezellig op verjaardag geweest waar het toch wat later werd dan de planning was. Maar het was gezellig, en dat is wat telt. Daardoor kwam ik vanmorgen wel wat moeilijker uit bed, om negen uur had ik namelijk een afspraak met mijn trainer. Wederom geen zin, ik haat die sportschool écht op het moment. Ik lijk maar niet uit die dip te komen. Het was Nick ook al opgevallen dat ik een tijdje niet geweest was, en na een gesprek maakten we een afspraak voor over 5 weken. Ik ga eerst die halve lopen over drie weken, neem dan lekker de tijd om te herstellen, en dan gaan we een nieuw schema maken. Tot de tijd probeer ik niet, maar gá ik iedere zondag braaf naar de sportschool om daar een uur tot anderhalf uur te doen waar ik zin in heb. Met mijn nieuwe schema verleggen we de focus weer even van hardlopen naar afvallen, ik wil heel graag die laatste kilo’s kwijt zodat ik die in 2018 niet hoe mee te sjouwen tijdens die 42,2 kilometer die ik in Rotterdam wil gaan lopen.