Flashback Monday #37Tsja, wat valt er te vertellen over een week waarin je maar twee keer hebt gelopen en niet in de sportschool bent geweest? Ik had er wel een goede reden voor hoor, trouwens, om minder te trainen. Zondag zou ik namelijk mijn eerste Dam tot Dam gaan lopen, en ik wilde daar fris aan de start staan. Dat lukte, later deze week komt mijn raceverslag online. Week 37 werd een weekje dat in teken zou staan van die beroemde wedstrijd, die in mijn ogen geen wedstrijd is maar een groot feest!

Maandag 12 september.

IMG_4044Vandaag ging ik weer lekker vroeg op pad, om half acht ging Sas naar school en ging ik meteen mijn rondje lopen. Ik kan er zo vreselijk van genieten om de wereld wakker te zien worden en op te zien starten! Ondanks dat het lekker vroeg was, was de temperatuur aangenaam, heel bijzonder om half september in korte broek en hemd te kunnen lopen. Ik had besloten een route te gaan lopen met een paar heuveltjes erin om alvast in te komen voor zondag, die IJtunnel begon me inmiddels toch wel een beetje zorgen te baren, ik namelijk geen idéé wat me te wachten stond. Het nemen van die paar heuveltjes gaven me toch wel wat meer vertrouwen dat het heus wel goed zou gaan komen. Met een pace van 7’08” was ik best tevreden over deze training.

Woensdag 14 september.

IMG_4085De laatste training voor de Dam tot Dam, en ik mocht lekker rustig aan doen. Dat was ook wel nodig, want de voor mij snelle 10 km van maandag zat nog wel een beetje in mijn lijf. Ik deed maar weer mijn standaard rondje van 5 km, de afstand die voor vandaag op mijn schema stond, en ik werd wederom aangenaam verrast door de schoonheid van “mijn” strand van Luna. Man, man, man, wat loop ik daar graag! Ik liep lekker, en voor ik het wist was ik weer thuis. De rest van de week zou ik niks meer doen zodat ik zondag fris en fruitig aan de start zou staan.

Zaterdag 17 september.

IMG_4138De zenuwen slaan inmiddels echt toe. De afstand heb ik eerder gelopen, dus daar maak ik me niet druk om. Die tunnel echter houd ik mijn hart voor vast. Dit heb ik niet echt kunnen trainen omdat ik echt geen idee heb hoe stijl en hoe lang dat ding is. Het zou dus een grote verrassing voor me worden, en ik ben niet zo goed met verrassingen. ’s Middags ben ik lekker even bij vrienden langs gegaan waar ik genoeg afleiding had. En waar ik nog even aangemoedigd werd door 4 hele lieve mensen die zeker wisten dat het allemaal wel goed zou komen. Bedankt lieve schatten, dat had ik echt even nodig! Vandaag moesten natuurlijk ook mijn nagels weer in wedstijdkleuren gelakt worden, en dat heb ik ook lekker op mijn gemakje gedaan. Klaar om te gaan, gaan, GAAN!

Zondag 18 september.

IMG_4207De grote dag is aangebroken, de dag van mijn eerste Dam tot Dam. En voor degene die deze wedstrijd niet kennen, je loopt dat 16 kilometer hard. Van Amsterdam naar Zaandam. En verder vertel ik er nu lekker niks over, ik beloof jullie dat woensdag mijn wedstrijd verslag online gaat.

Het enige dat ik jullie nu verklap is dat er van mijn voornemen om één keer mee te doen aan dit evenement niks terecht gaat komen. Wordt vervolgd, tot woensdag!