Flashback Monday #36

FM36De laatste loodjes voor zowel de Damloop als mijn eerste halve marathon! Ik loop inmiddels aanzienlijk meer, en ik krijg er hoe langer hoe meer vertrouwen in dat ik beide wedstijden netjes binnen de tijd uit ga lopen. Regelmatig sta ik versteld hoe veel leuker ik hardlopen nog steeds ga vinden! In tegenstelling tot de sportschool, die afkeer kwam deze week op een dieptepunt en ik hoop dat het vanaf nu alleen maar weer beter wordt.

 

Maandag 5 september.

IMG_3841Omdat ik gisteren mijn duurloop al heb gedaan omdat de sportschool dicht was, ging ik vandaag de hort op voor mijn kracht training. Wederom met erg veel tegenzin, ik weet niet wat dat de laatste tijd is. Ik wordt er een beetje moe van, eerlijk gezegd. Twee jaar lang ging ik met plezier wekelijks naar de sportschool en deed netjes wat moest gebeuren, tegenwoordig vind ik er niks meer aan. Omdat ik nog ruim een half jaar een abonnement heb probeer ik wel te gaan, maar het is wel eens lastig. Op aanraden van een van de trainers laat ik voorlopig mijn schema los, en doe waar ik zin in heb. Gek genoeg werkt dat wel, als ik eenmaal aan de gang ben dan heb ik er ook wel weer lol in. En ook het gevoel achteraf is natuurlijk heerlijk. Dat ik tegenwoordig meer kilometers buiten maak is wel een groot voordeel, daardoor kan ik een half uur cardio op de sportschool achterwege laten waardoor ik toch snel een half uur eerder klaar ben!

Dinsdag 6 september

IMG_3887Geen training, wel een leuk cadeautje in de brievenbus! Mijn Damloop startnummer is binnen, en ik heb er zoooo veel zin in!

Woensdag 7 september.

IMG_39005 Kilometer llllllaaaannnnggggzzzzaaaammmm. Zo langzaam ging ik zelfs niet toen ik net hard liep, en ik besloot dus iets sneller te gaan. En dat was nog steeds heel traag, maar dat was de opdracht voor vandaag. Daar hield ik me aan, en ik heb zo vréselijk genoten! Ik liep in wat nevel, al merkte ik wel dat het zonnetje haar best deed om door te komen. Op de dijk bij het strand van Luna, waar ik omhoog moet, was ik gewoon even stil van wat ik zag. Op die dijk stond ik namelijk wél in de zon, maar er was ook nog nevel. Die lag als een soort deken over alles wat lager lag, zó mooi om te zien! Als je dag zó begint dan kan het al niet meer stuk, en ik heb me dus ook de hele dag fantastisch gevoeld.

Zaterdag 10 september.

IMG_392610 Snelle kilometers, en ik had mezelf de opdracht gegeven om mijn pace niet met die van andere lopers te vergelijken. Daar wordt ik namelijk niet heel gelukkig van. Wel mocht ik het vergelijken met mijn eigen tijden, en daar werd ik wel vrolijk van want ik wordt op deze afstand toch echt steeds een klein beetje sneller! Ik had het mezelf niet makkelijk gemaakt, ik zou namelijk ruim 4 kilometer over een hele saaie lange rechte weg lopen. Voor mij is dit wel belangrijk om te oefenen, in januari moet ik er namelijk 7 over het strand afleggen tijdens de Halve van Egmond. Ik geloof dat ik binnenkort die afstand al maar eens ga lopen op het strand, even kijken hoe dat is.

Zondag 11 september.

IMG_3989Mijn afkeer van de sportschool bereikte vandaag (hopelijk!) een dieptepunt. Ik was rond 6 uur al wakker en heb vanaf dat moment niet echt meer geslapen. De hele tijd lag ik te denken aan het feit dat er straks weer een workout uit geperst zou moeten gaan worden. Gek genoeg lukte het me om om acht uur op te staan en mijn sportkleding aan te trekken (ik wil niet!!!) En een broodje, en naar beneden om mijn fiets te pakken (ik wil niet!!!) Schuur op slot en gaan (ik wil niet!!!) Of toch maar niet, ik wilde echt écht niet! En ik besloot om vandaag een keer toe te geven aan die inwendige schreeuwlelijk die misschien wel een beetje gelijk had dat één training missen niet meteen betekent dat ik een mislukkeling ben die in no time weer 26 kilo aankomt. Toch voelde het slecht, om terug naar boven te gaan. Toen ik het eenmaal allemaal van me af geschreven had ging het wel weer, en vond ik het goed dat ik een keer toe geef. Dat is voor mij best wel een grote stap, omdat ik ook met tegenzin normaal gesproken altijd gewoon gá. Maar gezien het aantal trainingen dat ik wekelijks wél gewoon afwerk, naast een bijna fulltime baan, een huishouden en alleen mijn lieve dochter opvoeden had ik een dagje rust eigenlijk wel verdient.