Flashback Monday #35Tsss, deze week sloeg qua training echt nergens op. Het gewone leven is weer begonnen, de scholen zijn weer van start. En ik moet daar dan gewoon weer aan wennen, even inkomen. Even goed bedenken wanneer ik wat ga doen want ja, mijn vrije tijd is helaas schaars maar moet wel gevuld worden met allerlei verplichtingen zoals werken en huishouden. In weken als deze word ik altijd weer even met mijn neus op de feiten gedrukt dat ik toch echt alles in mijn eentje draaiend moet houden. Maar ook dat went, al moet ik af en toe dus wel even een knopje omzetten.

Maandag 29 augustus

Eigenlijk zou ik vandaag mijn lange duurloop doen, maar die heb ik gisteren al gedaan. Achteraf was dat een verstandig besluit, vandaag werd namelijk toch een drukkere dag dan ik had aan zien komen. Sas weer naar school, maar wel kort want ze hoefde alleen haar rooster op te halen. Omdat dit haar aller laatste dag vrij was besloot ik vandaag niet naar de sportschool te gaan zodat we nog gezellig wat tijd samen door konden brengen.

Woensdag 31 augustus

IMG_3722Sas moet alle dagen om kwart over zes uit bed, en gaat dan om half acht naar school. En ik hoef pas om half tien de deur uit, dus heb ik mooi de tijd om nog even 7 kilometer te gaan lopen. Al snel kwam ik erachter dat het even een loopje op gevoel moest gaan worden, mijn hartslagmeter zag het namelijk even niet meer zitten en sloeg volledig op hol. imageGelukkig ken ik inmiddels mijn lichaam goed genoeg om te weten dat wat vriend Polar me vertelde van geen kant klopte, en ik vandaag dus mijn hartslag maar niet in de gaten moest houden. Voor mijn doen liep ik een mooi tempo zonder mezelf helemaal stuk te lopen, 7’03” en daar werd ik best wel blij van! De rest van de dag op mijn werk me onoverwinnelijk gevoeld omdat ik zo vroeg al een lekker stuk gelopen had. De rest van de dag trouwens ook trek gehad, werken na hardlopen gaat bij mij altijd gepaard met flinke hoeveelheden fruit gedurende de dag.

Zaterdag 3 september.

IMG_3733Ik begin maar weer met “eigenlijk” Eigenlijk zou ik vandaag 7 km lopen, maar daar kwam helaas iet tussen. Sas haar opa is namelijk deze week in het ziekenhuis opgenomen, en ik vond het even belangrijk om naar Meppel af te reizen zodat Sas opa kon zien. En dus huurde ik een auto en reed die kant op. Toen we in de buurt van ons oude huis kwamen moést ik even een kleine omweg maken en ben ik even door onze oude straat gereden. Dit deed me meer dan ik had verwacht, niet dat ik er terug heen wil, maar er ligt er een deel van mijn leven en van Sas haar jeugd.

Daarna nog even bij oma in Steenwijk op de koffie, die zit nu helemaal alleen nu opa in het ziekenhuis ligt, en toen naar het ziekenhuis. We hadden hem niet gebeld om te zeggen dat we zouden komen, en toen we samen zijn kamer inliepen barstte hij in tranen uit. Hij bleef maar vragen of “het echt waar was” dat we er waren, zo aandoenlijk om te zien! We hebben even lekker bij gekletst, gelachen en gehuild, en nu dan maar afwachten op de uitslagen. En hopen op de goede afloop.

Zondag 4 september.

IMG_3829Eigenlijk…Voel je de bui al hangen? Niet nodig, vandaag heb ik lekker gesport. Alleen wel even anders dan de bedoeling was. Eigenlijk zou ik namelijk naar de sportschool, maar Google vertelde me dat deze om half twee dicht zou gaan en ik wilde er rond een uur heen omdat Sas dan ook weg is. Die vlieger ging dus niet op. Ik besloot om dan vandaag mijn duurloop maar te doen in plaats van maandag, en dan ga ik maandag wel naar de sportschool.

Omdat het vrij hard waaide zette ik een route uit waar ik niet erg veel last zou hebben van de wind. Hiervoor moest ik wel over de Bovenweg in Sint Pancras. Dit deed ik al een keer eerder, en dat is me niet zo goed bevallen.  Ik had me dan ook voorgenomen om daar nooit meer te gaan lopen. Maar als ik echt uit de wind wilde lopen zou ik wel moeten. Dus deed ik dat maar. Vandaag ging die Bovenweg boven verwachting goed, voor ik het wist was ik er over en qua afstand al weer op weg naar huis. Onderweg besloten om mijn route iets aan te passen zodat ik niet over de dijk terug hoefde (en dus niet tegen die rotwind in hoefde!) en na 1.44.54 was ik weer thuis. Moe maar voldaan. En klaar voor de Dam tot Dam over twee weken.