FM33Flashback Monday #33, een week waarin ik echt lekker veel heb gesport, want ik heb vakantie! Het werd de week waarin ik voor het eerst met een gel liep. Een week waarin ik vooral genoot van het hardlopen, maar ook een week waarin ik echt báálde van de sportschool (maar wel gewoon ging) Maar vooral een week waarin ik genoot van het feit dat ik even helemaal niks moét, en de dingen kan nemen zoals ze komen.

Maandag 15 Augustus.

Vandaag zou ik voor het eerst gaan lopen met een gel. Niet dat dit nodig is op 10 km, maar op de halve wil ik het wel mee hebben en dus testte ik vandaag hoe mijn lichaam erop reageert. En dat is me alles meegevallen! Op ongeveer 5 km nam ik de gel van SIS, een beetje spannend vond ik het wel. De verpakking kreeg ik wonderbaarlijk genoeg makkelijk open zonder te knoeien, en de rest van mijn route kon ik zonder geplak doorlopen. Het smaakte een beetje naar warme dikke limonade, even wennen maar niet heel vies ofzo. Geen last gehad van buikkramp, dus de SIS is goedgekeurd voor Amsterdam. Volgende week probeer ik de Etixx uit.Verder heb ik, onder het genot van Queen, heerlijk gelopen. In de zon nog wel, zullen we dan tóch nog wat zomer krijgen?!

Woensdag 17 Augustus

Flashback Monday #33Zoooo, wat heb ik lekker gelopen zeg! Het is vakantie, dus ik kan gewoon gaan wanneer ik wil. En dat was is dit geval midden op de dag. Rond half twee ging ik de deur uit en kon zo genieten van het kleine beetje zomer dat er momenteel in ons landje heerst. Er is écht een knop omgegaan bij me, ik koos vandaag voor een route met een heus stoplicht, en weet je? Het kon me niks schelen dat ik er voor moest wachten. Normaal gesproken heb ik de P in als ik een rood stoplicht tref, nu boeide het me niet. Zoals zo vaak liep ik ook nu over “mijn” strand van Luna waar het lekker druk was. Wederom genietend van Queen maakte ik mijn 7 kilometer vol, werd nog wat bruiner, en was weer dankbaar dat ik in staat ben tot hardlopen.

Donderdag 18 augustus.

De motivatie om naar de sportschool te gaan is deze week heel ver te zoeken. Afgelopen zondag bleef ik thuis, zogenaamd voor Sas. Maar eigenlijk wist ik wel beter….Dinsdag zou ik naar de sporstschool gaan om mijn gemiste workout van zondag in te halen, wederom niet gegaan. Zo sneu voor Sas als ik weer weg zou gaan! Maar stiekem wist ik wel dat dat niet de reden was. En vandaag wilde ik weer niet. Ik had een heel arsenaal aan smoesjes, maar besloot uiteindelijk er niet aan toe te geven. Dus zat ik met zware tegenzin om half tien op de fiets. Eenmaal in de sportschool besloot ik het beste er maar van te maken. Ik deed mee aan het buikspierkwartier, deed mijn been oefeningen en ging na anderhalf uur met trillende benen weer naar huis. Toch wel blij dat ik evengoed gegaan ben, maar ik ga zondag wel even met mijn trainer overleggen wat te doen met deze motivatiedip.

Zaterdag 20 augustus.

IMG_3467Met de spierpijn van afgelopen donderdag nog in mijn benen ben ik vanmorgen lekker op tijd de deur uit gegaan voor (gelukkig maar) 5 kilometer. Ik dacht dat het een makkie zou worden, maar dat viel vies tegen zeg! En omdat ik maar een klein rondje deed had ik ook geen muziek op, dus ik heb me ook stierlijk lopen vervelen. Het gekke is dat ik op sommige momenten echt kan genieten van loopjes zonder muziek, maar op moeilijke momenten heb ik muziek gewoon nodig om te voorkomen dat ik na ga lopen denken hoe zwaar, ver, nat, moeilijk het allemaal wel niet is. Maar goed, ik heb die 5km uitgelopen en was blij dat ik weer thuis was.

Zondag 21 augustus.

IMG_3497Om negen uur had ik een afspraak met mijn trainer, dus had ik mijn wekker om acht uur gezet. En op het moment dat ik wakker wordt hoost, nee, HOOST het echt van de regen. En met nul motivatie, zoals ik donderdag al vertelde, was het loodzwaar om mijn warme bedje uit te komen. Nog zwaarder was de stap naar buiten, het plensde namelijk nog steeds. Mopperend stapte ik naar buiten om tegen mezelf te zeggen dat ik mezelf écht niet zeiknat ga laten regenen, dat ik niet zou gaan. 3 Minuten later zat ik razend op de fiets. Bij Joyce, want Nick was op vakantie, even flink uitgemopperd, en daar kreeg ik de opdracht om voorlopig mijn schema maar even te laten voor wat het is en gewoon te doen waar ik zin in heb als ik in de sportschool ben. En dat deed ik dus. Beetje buikspieren, beetje cardio, nog wat arm, schouders en rug en toen vond ik het wel weer mooi. Mijn meet een weegmoment was trouwens wel erg positief. Gewicht, BMI, vetpercentage omlaag en spiermassa omhoog. Niet heel veel, maar vooruitgang is vooruitgang!