FBM32De trainingen voor mijn halve marathon worden inmiddels toch wel serieuzer voor mijn gevoel. 3 Keer per week hardlopen. Niet voor de lol, maar met een doel. Natuurlijk heb ik er evengoed wel heel veel plezier in, maar op een andere manier. Met iedere meter die ik loop kom ik dichter bij het uitlopen van die 21,1 kilometer. En deze afstand bleek aan het begin van deze week een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me te hebben. Hoe dit zit lees je in Flashback Monday #32!

Maandag 8 Augustus.

IMG_3328Vandaag was het doel om 10,5 kilometer te lopen, en inmiddels loop ik lang genoeg om te weten dat ik dat zonder problemen kan. Lekker op mijn gemak, mijn hartslag en snelheid goed in de gaten houden want het valt me nog niet mee om zo langzaam te lopen. Maar het went. Op die hele 10,5 km trouwens maar 1 stoplicht tegen gekomen, wat toch wel een beetje mijn streven is. Uiteraard ga ik met een rood stoplicht altijd heel verstandig om 😉

Eenmaal thuis las ik op de kalender dat vandaag de dag was dat ik me in kon schrijven voor Egmond. Zoals je hier kan lezen wist ik op 10 januari van dit jaar toen ik na 10,5 km over de finish kwam, zéker dat ik nóóit meer in Derp zou gaan lopen. Ik doe het toch. Wil je weten voor welke afstand ik koos, lees dan dit stukje maar even.

Woensdag 10 Augustus

IMG_32957  Kilometer vogels kijken, ik had er géén zin in. Weer heel langzaam lopen, en ik bén al zo traag. Dus die vogels moesten het maar even een dagje zonder mijn bewondering doen, ik ging gewoon lekker op gevoel lopen. En dat ging eigenlijk heel lekker. Dit is natuurlijk geen tempo waarin ik in oktober ga lopen, dus de volgende keren dat ik er opuit trek ga ik me echt wel aan de aangegeven snelheid houden, maar voor de afwisseling was het echt wel weer even een keer fijn! Het was wel aan de frisse kant, behoorlijk bewolkt en af en toe kwam het zonnetje haar gezicht even laten zien. Maar mijn keuze voor een kniebroek en een hemd bleek de verkeerde, want ik heb het qua temperatuur niet echt heel confortabel gehad.

Zaterdag 13 Augustus.

IMG_3323De eerste 3 kilometer van de 7 die ik vandaag zou lopen gingen eigenlijk wel goed. Al kwam ik er in de eerste kilometer wel al achter dat ik me toch te warm had gekleed. Het was wat bewolkt en af en toe brak het zonnetje door, net als afgelopen woensdag. En dus besloot ik om maar een t-shirt aan te doen, mooi niet dat ik het weer te fris zou vinden. Wederom een verkeerde keuze, want het was gewoon te warm voor een t-shirt. Mijn training zelf was ook al niet om over naar huis te schrijven, maar die kan ik wel een beetje verklaren. Dafne (Schippers) moest afgelopen nacht de 100 meter lopen en daar heb ik met mijn gekke kop de wekker voor gezet. En zo zaten Sas en ik dus om 03.47 voor de buis om haar te zien knallen.

Ik had er alleen even geen rekening mee gehouden dat ik weer in een periode zit waarin ik heel moeilijk inslaap, en het gevolg was dus dat ik om half zes nog naar het plafond lag te staren. Beetje te weinig slaap gehad dus, want ik deed vrijdag nacht mijn licht pas om half een uit (kon mijn boek weer eens niet wegleggen) Kortom, geen lekkere training. Maar de enige slechte training is de training die je niet hebt gedaan, is mijn mening.

Zondag 14 Augustus

wekkerHet is nu kwart over elf, en ik ben gewoon net wakker! Normaal kom ik om deze tijd thuis na een workout in de sportschool! Ik geloof dat ik aan vakantie toe ben, daar waren de tekenen ook al wel een beetje naar. Nu wil het geval dat mijn vakantie eergisteren is begonnen, en dus besluit ik om vandaag lekker thuis te blijven en rustig aan te doen. De workout van vandaag verschuift naar dinsdag want, hoera, ik heb vakantie! En geloof me, ik ga er van genieten.