flashback monday #30Na een week absolute sportrust vanwege een pijntje dat makkelijk een blessure kon worden, mocht ik maandag eindelijk de bloemetjes weer buiten zetten. Of er langs te rennen, dat sprak me eigenlijk meer aan. Dat deed ik dus maandag. En donderdag. En zaterdag. Wat ik meer deed deze week? Dat kun je lezen in Flashback Monday #30

IMG_2898Maandag 25-7.

Hehe, eindelijk! Ik mocht weer lekker hardlopen, en vandaag stond er 7 kilometer op de planning. Op een laag tempo, en laat ik daar nou net goed in zijn. Het viel alleen allemaal niet mee, het lukte me maar niet om mijn ademhaling onder controle te krijgen, en mijn hartslag was veel te hoog. Het feit dat ik een paar keer in tranen uitbarstte hielp er ook niet echt aan mee, toch heb ik die 7 kilometer volgemaakt. De stress van de afgelopen dagen kwam er een beetje uit, geloof ik. Waar ik wel erg blij om was, was het feit dat de pijntjes die ik voor mijn rust week had helemaal weg waren! De week lanterfanten was dus niet voor niks geweest.

Woensdag 27-7.

Sas mag voorlopig maar 1 keer per week naar atletiek vanwege haar blessure, maar ze mag wel zwemmen. En dus gingen we vanavond lekker samen naar de sportschool om een uurtje baantjes te trekken. Ik had er eerlijk gezegd niet zoveel zin in, maar toen ik eenmaal de (zwem)slag te pakken had vond ik het stiekem toch wel lekker! Komende zondag gaan we weer, ik ga dan eerst mijn circuit doen en tegen de tijd dat ik klaar ben komt Sas ook zodat we samen weer kunnen zwemmen.

IMG_2950Donderdag 28-7.

In tegenstelling tot afgelopen maandag heb ik vanavond zo lekker gelopen! Wederom de mooie afstand van 7 kilometer. De temperatuur was perfect en het beetje wind dat er stond was eigenlijk wel fijn voor wat verkoeling. Ademhaling ging top, hartslag was goed, ik moest mezelf echt afremmen om niet sneller te gaan dan 7’19” wat de opdracht was voor vandaag.

 

IMG_3024Zaterdag 29-7.

Vandaag zou het een beetje een rare dag worden, het is vakantietijd, en dus was het vandaag nodig dat ik kwam werken. Vanuit mijn werk ging ik gezellig naar mijn pap en mam om te barbequeen. Maar…..Er moest ook getraind worden, en dat deed ik dus vanuit mijn ouderlijk huis, leuk om ook daar eens vandaan te vertrekken! 7 Kilometer was de afstand van vandaag, en net als donderdag ging het heerlijk. Onderweg nog even een klein buitje gehad, maar die was eigenlijk vooral verkoelend. Maandag ga ik voor 10,5 op pad.

IMG_3055Zondag 31-7.

De laatste dag van de maand alweer! Sas wilde vandaag weer zwemmen, en ik wilde mijn rondje kracht training doen. Ik zorgde ervoor dat ik om half elf in de sportschool was voor mijn oefeningen zodat ik aansluitend om twaalf uur met Sas het water in kon. Mijn nieuwe buikspier oefeningen zijn echt hel! Ik bak er helemaal niks van, maar de aanhouder wint en over een paar weken lach ik er waarschijnlijk om.

De oefeningen met dumbells moest ik dit keer overslaan omdat helaas alle fitnessbanken bezet waren. Ik was sneller klaar dan verwacht, dus dook ik nog even op de loopband voor een kleine heuveltraining en voor ik het wist kwam Sas de sportschool binnen lopen om samen nog even een uurtje te zwemmen. Na het zwemmen vond ik het echt wel weer even genoeg voor vandaag en de rest van de dag heb ik dan ook lekker niks meer gedaan.