IMG_2872Tsja, wat ga je vertellen over een sportweek waarin je niet gesport hebt? Het is me zonder sport tóch gelukt om Flashback Monday #29 op het virtuele papier te krijgen.

Ik had de laatste tijd wat last van mijn linker heup en het gevolg daarvan was dat mijn linker knie ook af en toe begon te protesteren. Vorige week zondag besloot ik daarom om een week helemaal niks te doen, en te kijken wat er zou gebeuren. Ik had Sas gevraagd me te helpen in deze moeilijke week, want ik wíst gewoon dat er een moment zou komen dat ik toch wilde gaan lopen. Uiteindelijk heb ik die ene week, en wat is nu eigenlijk een week op een mensenleven, netjes volgehouden. Gelukkig mét de steun met steun van mijn lieve dochter.

Maandag 18-7

Viel eigenlijk nog wel mee, dit was de eerste dag waarop ik normaal sport, en nu dus thuis moest blijven. Ik had genoeg te doen, en doordat ik geen training had kon ik die dag alles lekker rustig aan doen, ik had namelijk ineens 2 uur over! Eigenlijk was het ook best wel eens een keer fijn om niet te hele maandag te hoeven haasten om alles te doen wat er op maandag moet gebeuren.

Woensdag 20-7

Net als vorige week woensdag was ik vandaag een dagje vrij. En dat was een fijne, want het was bloed verziekend heet en veel te warm om ook maar iéts te doen. Dat deed ik dan dus ook niet. Hierdoor had ik wel alle tijd om een artikel te schrijven over hardlopen met warm weer, misschien heb je er iets aan, je kunt het hier lezen. Het was ook wel goed voor de lijn, want met warm weer is eten niet een van mijn favorieten bezigheden, en meer dan fruit en sla krijg ik dan ook niet naar binnen.

Vrijdag 22-7

Mijn eerste moeilijke dag. Het was buiten echt heerlijk weer, lekker koel maar evengoed wel zomers weer. Ik wilde écht heel graag gaan hardlopen, en zei tegen Sas dat ik na het eten even een klein rondje zou gaan lopen om te kijken hoe het met mijn heup gaat. De rollen waren nu even omgekeerd, ik heb erg hard moeten lachen om het feit dat ze me verbood om te gaan hardlopen. “Als je naar buiten wilt dan ga je maar wandelen ofzo, maar je mag niet hardlopen. En ik moest je tegenhouden zei je vorige week, dus zeg nou niet dat ik brutaal ben” En daar had ze natuurlijk gelijk ik, ik heb haar écht gevraagd om me tegen te houden. Dankjewel, lieve schat, met jouw hulp is het me gelukt om niet te gaan!

IMG_2889Zaterdag 23-7

Kilometer stond er op mijn schema voor vandaag, en deze is ook netjes blijven staan. Ik ben niét gaan hardlopen. Wel was ik inmiddels benieuwd hoe groot de schade was, ik wilde wel even weten hoeveel ik was aangekomen na 6 dagen niks doen. Gewoon niet! Geen grammetje aangekomen! Wat ik nog niet wist, was dat dit weekend qua eten echt hopeloos zou gaan worden. ’s Middags gingen we gezellig naar mijn ouders waar we lekker hebben zitten barbeque-en met de nodige alcoholische versnaperingen.

IMG_2876Zondag 24-7

De laatste dag zonder sport, maar het was toch veel te plakkerig weer om iets te doen. Daarbij zat ik niet lekker in mijn vel door, momenteel word ik weer even ingehaald waardoor mijn verleden door dingen waar ik zelf weinig tot geen invloed op uit kan oefenen. Onder het genot van een paar biertjes in de middag bij mijn ouders, en een paar witte wijntjes een pizza met mijn vrienden thuis heb ik mijn hart even flink kunnen luchten. Maar de calorieën waren natuurlijk rampzalig veel vandaag en gisteren. ’s Avonds heerlijk even gelezen in het boek dat ik gisteren kocht, ik geloof dat ik me niet aan mijn eigen voornemen ga houden om nooit meer mee te doen aan de kwart van Egmond….