IMG_2806Eigenlijk is het feit dat ik de afgelopen week niks over mijn trainingen heb opgeschreven,  al wel een beetje een teken aan de wand. Een slecht teken. Het is nu zondag,en dat is de dag dat ik de nieuwe Flashback Monday altijd uitwerk en alvast klaar zet om op maandag te plaatsen. Alleen heb ik niet zoveel om te melden! Ik heb gesport de afgelopen week, maar echt lekker ging het niet. De afgelopen week werd me steeds duidelijker dat ik eigenlijk maar een keuze heb… Flashback Monday #28

Maandag 11-7.

Polar geeft aan dat ik die dag niks gedaan heb, en ik kan het me serieus niet herinneren! Als ik terug kijk naar de Flashback Monday van vorige week dan kan ik het eigenlijk ook wel een beetje verklaren waarom ik maandag thuis ben gebleven. In die week liep ik namelijk twee dagen achter elkaar en dus was het maandag verstandiger om een dagje rust te nemen. De boel overbelasten is niet de bedoeling. Al geeft mijn lichaam de laatste tijd regelmatig wel kleine hintjes dat het misschien toch verstandig is om eens wat rustiger aan te doen…..

IMG_2758Woensdag 13-7.

Ik heb besloten om toch aan de gang te gaan met een schema van My Asics op weg naar de halve marathon in oktober. En My Asics zei me die dag 5 kilometer comfortabel te gaan lopen. En dat deed ik. Klein rondje, lekker op mijn gemak, en mijn hartslag goed in de gaten houden. 7’19” was de opdracht en dat is gelukt. Ik denk dat daar voor mij het probleem zit, ik loop al mijn trainingen lekker door, en dat moet ik eens wat minder gaan doen. Ooit leer ik het, hahaha.

IMG_2787Vrijdag 15-7.

Deze comfortabele 5 km stonden eigenlijk voor morgen op het programma. Maar omdat ik dan een flinke tijd bij de kapper zit en we ’s middags (eindelijk!) weer eens naar mijn pap en mam gaan (je doet het goed, of je doet het niet, die schatten zijn net thuis na 5 weken vakantie!) Van trainen zou zaterdag  niks terecht komen en dus verplaatste ik hem naar vrijdag. Wederom 7’19” en dat ging vandaag niet echt lekker.

Ik ben serieus wel eens een half uur na een zuurkool maaltijd gaan lopen, zonder problemen. Vandaag aten we, lekker makkelijk, brood en dat ging helaas helemaal mis (weer een teken aan de wand, denk ik nu achteraf) Na ongeveer een kilometer kreeg ik enorme zijsteken die dit keer alleen over gingen door te gaan wandelen. Eerder deze week had ik al een keer het gevoel dat mijn lichaam een seintje gaf dat ik rustiger aan moest doen. Dat gevoel kreeg ik nu weer. Misschien tijd om eens naar mijn lichaam te luisteren?

IMG_2806Zondag 17-7.

Om negen uur had ik een afspraak met Nick, even het laatste stukje van mijn kracht trainings schema aanpassen. Onderweg op de fiets voelde ik wéér mijn heup. Het is niet echt pijnlijk, het is vooral een zeurderig gevoel. En ook mijn linker knie werkte wat tegen, en dat gaf de doorslag. Ik besloot alleen mijn schema op te halen, even te fietsen en dan naar huis te gaan om vervolgens een week rust te gaan nemen.

Mijn lichaam geeft steeds duidelijker aan dat het even rustiger aan moet. Mijn linker heupblijft geirriteerd, en dat geeft als ik niet uitkijk straks te veel ellende aan mijn knie, die ik ook af en toe voel. En omdat ik niet wil dat de irritatie in mijn lijf uiteindelijk een blessure wordt doe ik de komende week helemaal niks. He-le-maal niks. Ik hoop en denk dat die week rust er voor zorgen dat mijn lijf helemaal klaar is voor mijn voorbereidingen voor de halve marathon. Het zal niet makkelijk zijn, om een hele week niks te doen, maar het is voor een goed doel. Ga ik maar een beetje in de zon genieten van het mooie weer ofzo 😉