week 24

Week 24. 13-6 t/m 19-6

Oh, wat een genot! Een normale week, met normale dingen, en normale tijden, en….nou gewoon, alles weer normaal. Dat je gewoon lekker 4 dagen werkt op je eigen dagen, en dat je gewoon weer 4x kan gaan sporten! En dat er dan evengoed tijd over is voor een klein feestje omdat de dochter van mijn vrienden geslaagd is voor haar examen. En oja! Dat je gewoon ook op je gemak 5 km afwerkt en dan geniet omdat je geen stress in je lijf hebt. Kortom, een heerlijke week van meer kilometer dan anders, en een nieuw schema. Lees je weer mee?

 

IMG_2028Maandag 13-6.

Eindelijk weer eens een normale sportweek in het vooruitzicht., te beginnen met een fijne workout op de maandag ochtend! Om kwart voor negen rolde ik de sportschool binnen en om tien voor negen begon ik met roeien. Even vijf minuten opwarmen en daarna mijn rondje kracht training, ik ben eerlijk gezegd wel weer eens toe aan een nieuwe uitdaging (lees: nieuw schema)

Gelukkig heb ik komende zondag een afspraak met Nick, en ik ga deze week maar eens een wensenlijstje maken denk ik. Na mijn rondje kracht, waarbij ik me vreselijk stoorde aan een mijnheer die het nodig vond om na iedere set de machine zo hard mogelijk los te laten, met steeds een enorme knal als gevolg, dook ik nog even op de fiets om me het snot voor ogen te fietsen. Na twintig minuten was ik gaar, met de tien kilometer van gisteren nog in mijn benen was het echt wel even afzien. Nog even afkoelen en toen fijn onder de douche en naar huis voor mijn maandagelijkse dingen.

IMG_2061Woensdag 15-6.

Uit mijn werk vandaan snel omkleden, en om half zeven meteen met Sas de deur uit. Atletiek voor mijn kanjer, en 5 kilometer lopen voor mij. Mooi weer en dus ging ik, hoe kán het ook anders, lekker naar het strand van Luna, vandaag maar weer eens tegen de klok in. Eenmaal op het strand van Luna zag ik een hele donkere lucht hangen, en even was ik bang dat het een donderbui zou zijn. Nou maakt me dat voor mezelf niet zoveel uit, ik red me wel, maar om Sas maakte ik me wel een beetje zorgen. Voor niks, bleek achteraf, want er is geen druppel naar beneden gekomen en dus ook geen onweer. Lekker gelopen, tegenwoordig ga ik de deur uit zonder mezelf een bepaalde tijd op te leggen omdat ik genieten belangrijker vind dan een snelle tijd. En het werd dan ook een heerlijk rondje in 33’38”

IMG_2100Zaterdag 18-6.

Tijd om mijn kilometers eens uit te gaan breiden, over 4 maanden is het namelijk al zover, dan loop ik mijn eerste halve marathon in Amsterdam. Vandaag stond er 12 kilometer op de agenda, en om tien uur ging ik de deur uit. Het ging lekker, het was zwaar, ik had pijn. Maar het is gelukt, en daar ben ik heel blij mee. Bij afstanden langer dan 10 kilometer ga ik altijd aan mezelf  twijfelen, terwijl ik dondersgoed weet dat ik het gewoon kan. Komende dagen wel even mijn knieën in de gaten houden, misschien woensdag maar even skeeleren in plaats van lopen, maar dat kijk ik dan wel even aan. Een heel verslag van dit loopje vind je hier

Zondag 19-6.

Om negen uur had ik een afspraak met mijn trainer. Even meten en wegen en eindelijk weer eens een nieuw schema, daar was ik onderhand wel aan toe. Nou, en ik heb het geweten, ik word wederom flink aan het werk geschopt. Uitdaging op de Swiss Plank, in plaats van met gestrekte voeten op de bal moet ik nu op mijn tenen voor betere IMG_2129rompstabiliteit. Ik kan je vertellen, dát is pittig, maar ik zie er wel een uitdaging in. In het “grote mannen honk” mag ik in het squatrek aan de gang, sorry hoor maar WAAAAAHHHH!!! dat vind ik stiekem toch wel heel erg gaaf, stom he?!

Voor den bips heb ik nog een leuke squat uitdaging met een kettlebell van 20(!) kilo. Omdat ik de laatste tijd was last van mijn heup heb tijdens langere afstanden heb ik ook hier een goede oefening voor. Hopelijk bied dit wat soelaas. Over twee weken nog een keer een afspraak voor nieuwe oefeningen voor mijn bovenlijf en dan kan ik er weer even tegenaan.