Voor- en nadelen van de sportschoolIk kan er niet meer onderuit, ik zit in een sportschooldip. Zo een waarbij je gewoon thuis blijft wanneer je eigenlijk kracht training moet gaan doen. En wanneer je wel de discipline hebt om te gaan je eigenlijk maar wat doet. Al een paar weken sleep ik mezelf er heen, tot ik afgelopen zondag maar een keer toe gaf en niet ging. Ik kon alleen nog maar nadelen zien, en pas toen ik er eens goed over na ging denken kwam ik tot de ontdekking dat er voor elk nadeel van de sportschool ook wel een voordeel te vinden is.

Nadeel: Je moet er helemaal naartoe. En dat is toch al snel 10 minuten fietsen, en dus ook 10 minuten terug zoals je wel begrijpt. Dat zijn 20 minuten dat je bijvoorbeeld lekker op de bank met een boek had kunnen zitten.

Voordeel: Je moet er helemaal naartoe. En dat is toch al snel 10 minuten fietsen, en dus ook tien minuten terug zoals je wel begrijpt. Dat zijn 20 minuten die je in de sportschool niet op de crosstrainer of op de fiets door hoeft te brengen! Ben je mooi weer 20 minuten eerder klaar.

Nadeel: Je bent er nooit alleen, er zijn altijd wel mensen. En dan zijn er natuurlijk altijd juist díe mensen waar je je eigenlijk ook nog dood aan ergert (weet je niet wie ik bedoel? Lees De dit stuk dan maar eens)

Voordeel: Je bent er nooit alleen, er zijn altijd wel mensen. Trainers bijvoorbeeld! En die zijn er natuurlijk niet alleen om je aan het werk te schoppen, ze zijn er juist ook om je even een oppepper te geven wanneer je in een dipje zit. Maak daar dus gebruik van, en maak een afspraak!

IMG_3055Nadeel: Je moet iedere keer het zelfde doen, want je trainer heeft immers een schema voor je gemaakt om sterker te worden. En iedere week het zelfde komt je op een gegeven moment wel een beetje de strot uit.

Voordeel: Diezelfde trainer kan natuurlijk ook een nieuw schema voor je aanmaken. Maar misschien wil je juist wel even zonder schema. In een sportschool staan genoeg machines en attributen om een paar lekkere oefeningen te doen. En misschien heeft jouw sportschool, net als de “mijne” wel een zwembad!

Nu ik deze nadelen met hun tegenhangers, de voordelen, heb opgeschreven, lijkt me de sportschool ineens toch een stuk minder erg! Volgende week heb ik een afspraak met mijn trainer, en dan ga ik maar eens met hem in gesprek om mijn dip weer helemaal te boven te komen zodat ik weer gewoon met frisse moed aan een sterker lichaam kan gaan werken. Tot die tijd focus ik me lekker op mijn laatste voorbereidingen van de Dam tot Dam loop.

En jij, hoe kom jij uit je sport dip?