logo_Fabbrica

Afgelopen zaterdag ben ik met twee vriendinnen uit eten geweest bij Fabbrica Heerhugowaard. In sommige situaties kan ik best een heel raar mens zijn, zo ook in dit geval. Als ik namelijk ergens heen ga, dan wil ik altijd weten waar ik nou precies terecht ga komen en start ik een soort internetexpeditie om daar achter te komen. In het geval van Fabbrica was en een kleine expeditie, de website is namelijk lekker beknopt, maar ik vond er wel alles wat ik wilde weten. Het belangrijkste voor mij is altijd hoe het er uit ziet. Ik kom er wel eens langs als ik op het winkelcentrum moet zijn, en iedere keer dacht ik dan dat ik er wel een keer zou willen gaan eten. Het heeft een hip  gezellig interieur, ontworpen en gerealiseerd door Estida Er staan, net als in je huiskamer, banken en stoelen, wat je echt het gevoel geeft dat je bij iemand thuis te gast bent. Lekker knus, en daar houd ik van!

                                               fabbricedoorkijk

Wat ons opviel toen we binnen kwamen, we hadden om 19.00 gereserveerd, was dat het wel vrij stil was. De avond ervoor was er nachtmarkt en toen was het behoorlijk druk. Dit en het feit dat het het laatste weekend van de vakantie was heeft er vast iets mee te maken gehad. Aan het eten en de bediening kan het wat mij betreft niet liggen! Als voorafje koos ik voor escargots, nog even lekker terug denken aan de stedentrip naar Parijs die ik twee weken geleden maakte met mijn lieve dochter. In tegenstelling tot de restaurants waar ik ze eerder at, zaten deze niet meer in hun huisje. De smaak was ook anders dan ik gewend ben, ik moest er even aan wennen, maar moest uiteindelijk toch toegeven dat dit de lekkerste slakken waren die ik tot nu toe heb gegeten. Als hoofdgerecht nam ik lamshaas met doperwten en bospeen. Ook hierover niks dan goeds, het vlees was echt heerlijk mals, en ik zou willen dan mijn wortelen en erwten zo smaakten als daar! Als dessert een mousse van witte chocolade, hierop lag als decoratie een viooltje (je weet wel, dat fleurige bloempje) Voor de zekerheid héb ik het nog even gevraagd, en ja, deze kon opgegeten worden. In het begin even wennen, het smaakte eerst een beetje bitter, maar daarna zag ik mezelf on gedachten bij mijn moeder in de tuin in de bak violen zitten. Heel bijzonder om een keer gegeten te hebben.

fabbrica binnen

De bediening was ook top. Niet te lang en niet te korte tijd zat er tussen de verschillende gerechten, tussendoor werd even een klein praatje gemaakt, en dat we na het eten zonder drinken (we zaten alle 3 behoorlijk vol) was ook geen probleem (ik heb helaas in andere restaurants wel eens meegemaakt dat je zodra het glas van de laatste persoon leeg was ongevraagd de rekening kreeg, of je maar even op wilde hoepelen) Kortom, ik heb een top avond gehad. Als je nog eens lekker en gezellig wilt eten en je woont een beetje in de buurt zou ik zeker Fabbrica proberen!

Foto’s Estida.nl