De 4 leukste hardloopwedstrijden

Ik heb inmiddels 12 wedstijden gelopen, en kijk eens terug naar deze evenementen. Stuk voor stuk waren ze leuk om te lopen, al was de een natuurlijk wel zwaarder dan de ander. Misschien was de 6 kilometer tijdens mijn aller eerste wedstijd wel zwaarder dan de 21,1 die ik afgelopen oktober in Amsterdam liep. Mijn 4 favorieten heb ik voor je op een rijtje gezet.

Op nummer een, hoe kan het ook anders, de halve marathon van Amsterdam. Niet alleen een super leuk evenement, maar ook nog eens de wedstrijd waar ik echt boven mezelf uitsteeg. Toen ik in 2014 begon met hardlopen kon ik hier alleen maar van dromen. In 2015 schreef ik me al in, maar kon me eigenlijk niet voorstellen dat het me zou gaan lukken. En in 2016 liep ik hem gewoon uit!

Dam tot DamOp nummer twee. De wedstrijd waar ik al naar uit keek toen ik in mijn eerste wankele passen in de wereld die hardlopen heet zette, de Dam tot Dam loop. Dit is echt een groot feest! En een aanzienlijke afstand ook, 10 Engelse mijlen (16,1 kilometer) Ik had me voorgenomen om eenmalig mee te doen aan dit feest, maar ik weet nu al dat ik er een traditie van maak!

uitslagzandvoortOp nummer drie. De Zandvoort circuitrun. Vantevoren had ik niet kunnen weten dat het zó’n hel zou worden. Toch kijk ik er achteraf met trots op terug. Het was écht afzien, het was echt hels. Mijn lichaam heeft het heel zwaar te verduren gehad, maar ik kan met trots vertellen dat ik die 12 kilometer wél uitgelopen heb. Binnen de tijd ook nog…

duinenopOp nummer vier. De Kwart van Egmond. Qua belevenis zou deze misschien wel op nummer drie moeten komen, maar Zandvoort hoort daar echt thuis omdat die zo zwaar en stoer was. Egmond was op een andere manier fantastisch. Het is Egmond! Dé plek waar hardlopers in januari graag komen. Het was zwaar, maar dat weet je al zodra je je inschrijft. Het was mooi. Onbeschrijflijk mooi. De eerste de beste keer dat het laag water is op de tweede zondag ik januari ga ik de halve marathon lopen.