Apple medische ID

Iedere hardloper denkt er wel eens over na: “Stel nou dat me onderweg iets overkomt” Niet de meest prettige gedachte, dat ben ik helemaal met je eens, maar wel een realistische. En stel nou eens dat het je overkomt……dan wil je toch op zijn minst dat het thuisfront op de hoogte wordt gesteld? Dat kan met de Apple medische ID. Je moet er toch niet aan denken dat je geliefden thuis doodongerust zijn omdat jij bijvoorbeeld in een ziekhuis ligt en zij je partner/kind/ouder niet kunnen bellen omdat jij geen noodnummer bij je draagt? Zorg dus, ja ik dus ook, dat je íets bij je draagt met een noodnummer. Je kunt dit op meerdere manieren doen, en voor de Apple bezitters onder ons beschrijf ik hoe je je Iphone zó in kunt stellen dat de hulpverleners het door jou ingestelde noodnummer kunnen bellen ondanks de vergrendeling op je telefoon.

Stap een. Zet je appeltje aan, easy peasy.

Stap twee. Start de app “Medisch ID” (dat is dat schattige hartje wat sinds IOS 8 in je scherm staat)

Over appels en noodgevallenStap drie. Kies voor “wijzig” en vul hier al je gegevens in. Je kunt hier ook de noodnummers ingeven die in geval van nood gebeld kunnen worden.

imageStap vier. Ga nu naar het scherm waar je je pincode invoert wanneer je je telefoon aanzet. Linksonderin staat “noodgeval” Hier kunnen hulpverleners wanneer nodig jouw ingevulde medisch ID openen.

Loop je nooit met je telefoon, of heb je geen Apple? Lees dan dit artikel eens!